Αθλητικά
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 15:18

Το προφίλ της Ουντινέζε

Η πρωτοπόρος του ιταλικού πρωταθλήματος, Ουντινέζε, θα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους «32» του Europa League και σαφέστατα το έργο του «Δικεφάλου του Βορρά», σε σχέση με αυτό του Ολυμπιακού εναντίον της Ρούμπιν Καζάν, θα είναι πολύ πιο δύσκολο.

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, είχε αποκλείσει την ιταλική ομάδα το 2000, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Κυπέλλου UEFA, όταν ηττήθηκε 1-0 στο Ούντινε, αλλά στην Τούμπα επικράτησε 3-0.

Βελτιωμένη τα δύο τελευταία χρόνια

Με το μεγάλο της αστέρι, Αντόνιο ντι Νατάλε, η Ουντινέζε παρουσιάζει μία ραγδαία βελτίωση την τελευταία διετία. Πέρυσι κατετάγη 4η στη Serie A, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Με δύο ήττες από την Αρσεναλ (2-1 στο Εμιρέιτς και 1-0 στο Φρίουλι) βγήκε εκτός συνέχειας.

Μετά από 15 αγωνιστικές στο καμπιονάτο μοιράζεται την κορυφή με τη Γιουβέντους (με 30β.) έχοντας 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες (18 γκολ υπέρ και 7 κατά).

Τι έκανε στους ομίλους

Στο 9ο γκρουπ τερμάτισε δεύτερη με δύο νίκες (2-0 την Ατλέτικο και 2-1 τη Ρεν), τρεις ισοπαλίες (1-1 με Σέλτικ εντός κι εκτός και 0-0 με τη Ρεν στη Γαλλία) και μία βαριά ήττα με 4-0 από την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν.

Η Ουντινέζε ιδρύθηκε το 1986, έχει έδρα το «Φρίουλι», χωρητικότητας 41.000 θεατών. Δεν έχει κατακτήσει κάποιον σημαντικό τίτλο στην ιστορία της.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Χαντάνοβιτς (Σερβία), Παντέλι, Ρόμο.

Αμυντικοί: Ντανίλο (Βραζιλία), Μπάστα (Σερβία), Ντομίτσι, Νέουτον

(Βραζιλία), Μπέλο, Μπενάτια (Μαρόκο), Έκστραντ (Σουηδία), Αρμέρο (Κολομβία), Σμπαρντέλα, Ντεάνα, Κοράντο.

Μέσοι: Ίσλα (Χιλή), Μπαντού (Γκάνα), Ασαμόα (Γκάνα), Αμπντί, Ντουμπαΐ (Ακτή Ελεφαντοστού), Περέιρα (Αργεντινή), Μπέντιν, Πίντσι, Μπατόκιο, Μιλιορίνι, Μπαλντάσιν, Πίσκοπο.

Επιθετικοί: Μπαρέτο (Βραζιλία), Ντι Νατάλε, Φαμπρίνι, Μαρσούρα, Φλόρο Φλόρες, Ντιμίτριο.