Formula 1: Θέλει νίκες ο Αλόνσο

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 23:10
UPD:21/12/2011 03:08

A- A A+

Τη φετινή χρονιά η Scuderia αν και ξεκίνησε με θετικές περγαμηνές, αρκέστηκε σε ρόλο θεατή με πρωταγωνιστή τη Red Bull. Και ο Ισπανός δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από μία νίκη (στο Σίλβερστοουν) και την τέταρτη θέση στην κατάταξη των οδηγών.

Η Ferrari αποφάσισε να αφήσει πίσω της τη φετινή χρονιά και να επικεντρωθεί στην επόμενη με κύριο στόχο την επιστροφή της ομάδας στις επιτυχίες. Αυτό, όπως αναφέρει ο Αλόνσο, είναι στόχος του καθένα που ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της Ιταλικής ομάδας. Φιλοσοφία η οποία φαίνεται να αποδίδει, όπως τονίζει ο Ισπανός πιλότος. Ιδίως μετά την τετραήμερη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Μαρανέλο, δηλώνει πεπεισμένος ότι το νέο μονοθέσιο είναι μακράν καλύτερο από την F150 Italia και στηρίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.

«Είδα το μονοθέσιο κατά την επίσκεψή μου στο Μαρανέλο για τέσσερις ημέρες. Είδα μόνο την έκδοση για την αεροδυναμική σήραγγα, αλλά πρέπει να περιμένουμε. Σε αυτή την στιγμή της σεζόν όλοι πιστεύουμε ότι έχουμε το καλύτερο μονοθέσιο πριν από τη νέα χρονιά. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Φεβρουάριο όταν θα το βάλουμε στην πίστα, να δούμε τα αποτέλεσματα και το πόσο γρήγορο είναι.

Αυτό που παραμένει όμως ξεκάθαρο είναι ότι η ομάδα έχει δραστηριοποιηθεί αρκετά για τη νέα χρονιά. Υπάρχει η επιμονή να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να αποκτήσουμε την αίσθηση που είχε η Red Bull τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι νίκες και τα πρωταθλήματα ήταν κάτι που η Ferrari ήταν συνηθισμένη την τελευταία δεκαετία και είναι κάτι που θέλουμε να πετύχουμε ξανά. Από τον πρώτο μηχανικό μέχρι τον τελευταίο σχεδιαστή. Είδα ένα κλίμα πλήρους προσήλωσης και μια μεγάλη επιθυμία να υπάρξει ένα μονοθέσιο που θα υπερέχει.

Επομένως είμαι σχετικά ήρεμος και πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά, διότι η Ferrari έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει ένα μονοθέσιο-νικητή. Είναι η καλύτερη ομάδα και νομίζω ότι όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες έχουν προβλεφθεί ώστε τίποτα να μην αποτύχει».

Η Red Bull, σύμφωνα με τον Αλόνσο, έχει στα χέρια της ένα πολύ καλό μονοθέσιο, την RB7, που θα εξελίξει μεν, αλλά τα περιθώρια θα είναι περιορισμένα. Αντίθετα, ο κενό που έχει κληθεί να καλύψει η Ferrari είναι μεγάλο και οι προοπτικές βελτίωσης πολύ μεγαλύτερες.

«Την περασμένη Ανοιξη κάναμε κάποιες σημαντικές αλλαγές στη δομή του τεχνικού τμήματος της ομάδας και τώρα έχουμε υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση, λιγότερο συντηρητική στο σχεδιασμό του νέου μονοθέσιου. Η φιλοσοφία πίσω από μονοθέσιο του 2012 είναι πολύ διαφορετική από του 2011, ιδίως σε μερικούς τομείς-κλειδιά όπως η ανάρτηση και η αεροδυναμική.

Νομίζω ότι θα ανέβουμε. Το μονοθέσιο της Red Bull είναι καλά εξελιγμένο, είναι ένα πολύ καλό μονοθέσιο. Η βελτίωσή του είναι εφικτή και θα το βελτιώσουν, αλλά δεν έχουν τόσο μεγάλο περιθώριο, σε αντίθεση με εμάς.

Είχαμε αεροδυναμικά προβλήματα όταν η αεροδυναμική σήραγγα δεν δούλευε σωστά. Είχαμε διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης στα Pirelli, διαφορετική φιλοσοφία για την ανάρτηση και άλλους τομείς. Επομένως έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Ετσι πιστεύω ότι εκείνοι (σ.σ. η Red Bull) θα βελτιωθούν κατά Χ% και εμείς 2Χ%, επομένως όλα θα είναι πιο κοντά», υπογράμμισε ο Ισπανός πιλότος που νιώθει, όπως δήλωσε, αρκετά αισιόδοξος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις