Εφεδρεία: Εξαίρεση των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ ζητεί ο Κ.Αρβανιτόπουλος

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 20:56
A- A A+

Εξαίρεση των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ από την εφεδρεία, τουλάχιστον για δύο χρόνια ζήτησε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, έχει ήδη ζητήσει προφορικά την εξαίρεση των διοικητικών υπαλλήλων στην ανώτατη εκπαίδευση, ενώ θα ακολουθήσει και σχετικό έγγραφο του. Σημείωσε επίσης οι υπάλληλοι που βγαίνουν στην εφεδρεία, δεν ξεπερνούν τους 200, αλλά, όπως τόνισε, οι υπηρεσίες τους είναι πολύτιμες για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να προωθηθούν σύντομα οι διορισμοί των περίπου 500 μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των πανεπιστημίων που εκκρεμούν.

Αναφερόμενος στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο κ. Αρβανιτόπουλος εξέφρασε την επιθυμία του «να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να γίνουν αμοιβαίες κινήσεις συνεργασίας» λέγοντας ότι είναι βέβαιος πως η κατάσταση στα Πανεπιστήμια θα εξομαλυνθεί και οι εκλογές για τα νέα Συμβούλια Διοίκησης θα γίνουν κανονικά.

Οσον αφορά στο θέμα των συγχωνεύσεων – συνενώσεων τμημάτων, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι θα εξαντληθεί πρώτα κάθε διάλογος πριν ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό των πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Δεν απέκλεισε ακόμη το να εξαιρεθούν από το επόμενο μηχανογραφικό των υποψηφίων για την ανώτατη εκπαίδευση, τμήματα των ΤΕΙ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Σχετικά τέλος με το σχέδιο νόμου για το Νέο Λύκειο σημείωσε ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή