«Πινόκιο» - παράσταση για τα χωριά SOS

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011 14:50
A- A A+

Το έργο του Carlo Collodi «Πινόκιο» διασκευάζεται για το θέατρο και παρουσιάζεται, έως τις 30 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο «Aννα και Μαρία Καλουτά», ενώ τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν στα παιδικά χωριά SOS για την ενίσχυση της λειτουργίας τους.

Το αγαπημένο παραμύθι ανεβαίνει για δεύτερη φορά, σε σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή του Νίκου Χανιωτάκη. Η ιστορία της χαριτωμένης ξύλινης μαριονέτας με την ανθρώπινη καρδιά, παρουσιάζεται σαν μια αλληγορία για την ανθρώπινη μοίρα, ανατρέποντας την καθιερωμένη αντίληψη ότι το συγκεκριμένο παραμύθι απευθύνεται μόνο στα παιδιά. Ο Πινόκιο είναι η αντανάκλαση του ανθρώπου και οι περιπέτειές του τον οδηγούν στο δρόμο της μεταμόρφωσης από μαριονέτα, σε άνθρωπο κύριο της μοίρας του. Με φόντο το πολυπληθυσμικό περιβάλλον της Νέας Υόρκης, το έργο βασίζεται στο πρωτότυπο κείμενο του Carlo Collodi και αντικατοπτρίζει την ανθρωπότητα και την καθημερινότητα της σημερινής εποχής, με στόχο να μας φέρει αντιμέτωπους με την αλήθεια που βρίσκεται… «κάτω από τη μύτη μας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλοι οι συντελεστές της παράστασης συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Τη μετάφραση υπογράφει η Ελισάβετ Αρσενιάν και τη σκηνοθεσία και τη θεατρική διασκευή ο Νίκος Χανιωτάκης. Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι της Αννας Μαχαιριανάκη ενώ η Ειρήνη Καρροπούλου επιμελήθηκε τις χορογραφίες και την κίνηση. Η μουσική και οι στίχοι είναι του Δημήτρη Λιόλιου. Ερμηνεύουν οι Ακίνολα Σαμουήλ, Απέργης Στέφανος, Αχιλλεοπούλου Ρένια, Βαΐτσου Ελένη, Βούλγαρης Γιώργος, Θωμόπουλος Πάρις, Κλάδη Αννα, Κυριακού Παναγιώτης, Μητρούδη Νάντια, Μουγκαράκη Έφη¸ Πατσιάνη Κατερίνα, Πετρίδου Σοφία, Ραπτάκης Λευτέρης, Σάββας Διονύσης, Χανιωτάκης Νίκος, Χατζάκη Κατερίνα.

Πληροφορίες: «Πινόκιο- η αλήθεια κάτω από τη μύτη μας», έως τις 30 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο «Αννα και Μαρία Καλουτά», του Δήμου Αθηναίων, Τιμοκρέοντος 6Α Νέος Κόσμος , τηλ. 210-9344131. Ώρα έναρξης 20.30. Εισιτήρια 15 ευρώ, 10 ευρώ, νεανικό-φοιτητικό. Προπώληση εισιτηρίων: στην ηλεκτρονική διεύθυνση \: www.tickethour.com , στα καταστήματα Metropolis και Public.

Προτεινόμενα για εσάς