Βόρεια Κορέα: Αποχαιρετούν τον Κιμ Γιονγκ-ιλ

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011 08:41
UPD:09:55

A- A A+

Στους χιονισμένους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ βγήκαν χιλιάδες πολίτες προκειμένου να αποχαιρετίσουν το βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ιλ, ο οποίος απεβίωσε στις 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, την πομπή με τη σωρό του Κιμ Γιονγκ-ιλ συνόδευε ο νεότερος γιος και διάδοχός του Κιμ Γιονγκ-ουν μαζί με το θείο του Τζανγκ Σονγκ Ταεκ, ο οποίος εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη νέα εποχή για τη χώρα.

Στην κορυφή της πομπής ήταν μια μαύρη λιμουζίνα η οποία μετέφερε ένα τεράστιο πορτρέτο του πρώην ισχυρού άνδρα της Βόρειας Κορέας, με δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς να υποκλίνονται μπροστά του σε ένδειξη σεβασμού.

Ακολουθούσε άλλη λιμουζίνα που μετέφερε μία μεγάλη άσπρη ανθοδέσμη και στη συνέχεια ένα μεγάλο αυτοκίνητο με το φέρετρο.

Δεξιά του τελευταίου αυτοκινήτου περπατούσε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν φορώντας ένα μαύρο κοστούμι. Λίγο πιο πίσω ήταν ο θείος του Τζανγκ Σονγκ-Τάεκ, καθώς και αξιωματούχοι του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας.

Αριστερά του αυτοκινήτου που μετέφερε το φέρετρο πορεύονταν ένστολα μέλη της ηγεσίας των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Κιμ Γιονγκ-Τσουν.

Στρατιωτική ορχήστρα ακολουθούσε την πομπή μέσα από τους χιονισμένους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ, ενώ έπονταν μαύρα και λευκά αυτοκίνητα αξιωματούχων του καθεστώτος.

Η τελετή ξεκίνησε στις 10:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας). Η σορός του Κιμ Γιονγκ-ιλ είχε τεθεί από την περασμένη εβδομάδα σε λαϊκό προσκύνημα στο Μνημείο του Μεγάρου Κουμσουσάν, μέσα σε ένα γυάλινο φέρετρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή