Υεμένη: Κλειστές και οι πρεσβείες Γαλλίας και Ιαπωνίας

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010 13:54
UPD:17:35

A- A A+

Έκλεισαν τις πύλες τους στον κοινό η γαλλική και η ιαπωνική πρεσβεία στην Υεμένη, λόγω φόβων για τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ κλειστές παραμένουν για δεύτερη ημέρα οι πρεσβείες ΗΠΑ και Βρετανίας.

Σύμφωνα με το BBC, πληροφορίες που μεταδίδονται στην Υεμένη αναφέρουν ότι το κλείσιμο των διπλωματικών αποστολών σχετίζεται με το γεγονός ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας αναζητούν έξι φορτηγά με όπλα και εκρηκτικά, τα ίχνη των οποίων έχουν εξαφανιστεί.

«Στις 3 Ιανουαρίου, ο πρέσβης μας αποφάσισε να μην επιτρέψει καμία πρόσβαση του κοινού στη διπλωματική αποστολή μέχρι νεωτέρας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, που επισημαίνει ότι οι Γάλλοι πολίτες στην Υεμένη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο Κιόντο τις πύλες της στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά έκλεισε και η ιαπωνική πρεσβεία για τους ίδιους λόγους, ενώ όπως δήλωσε αξιωματούχος της υεμενιτικής κυβέρνησης, οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας παρέτειναν την αναστολή των εργασιών τους για δεύτερη συνεχή ημέρα σήμερα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο πρεσβείες «επανεξετάζουν τα μέτρα ασφαλείας υπό την σκιάν των απειλών».

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι οι κυβερνητικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα επιδρομή σε χωριό κοντά στη Σανάα και σκότωσαν δύο ύποπτα μέλη της Αλ Κάιντα που πιστεύεται ότι βρίσκονταν πίσω από τις απειλές κατά των ξένων πρεσβειών. Ενας τρίτος ύποπτος συνελήφθη.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή