Πιο αυστηροί έλεγχοι για επιβάτες πτήσεων προς ΗΠΑ

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010 11:22

Οι επιβάτες αυτοί θα υποβάλλονται σε πλήρη σωματικό έλεγχο, θα διέρχονται από σαρωτές και θα γίνεται έλεγχος στις χειραποσκευές τους.

A- A A+

Σε αυστηρότερους ελέγχους υποβάλλονται από σήμερα οι επιβάτες από 14 χώρες που ταξιδεύουν αεροπορικώς προς τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των μέτρων ασφαλείας στις πτήσεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους με προορισμό το Ντιτρόιτ την ημέρα των Χριστουγέννων.

Τα νέα μέτρα αφορούν ταξιδιώτες από χώρες που κατατάσσονται ως «κράτη-χορηγοί της τρομοκρατίας» - δηλαδή η Κούβα, η Συρία, το Ιράν και το Σουδάν -, καθώς και από το Αφγανιστάν, την Αλγερία, τη Σομαλία, το Ιράκ, το Λίβανο, τη Λιβύη, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη.

Οι επιβάτες αυτοί θα υποβάλλονται σε πλήρη σωματικό έλεγχο, θα διέρχονται από σαρωτές και θα γίνεται έλεγχος στις χειραποσκευές τους. Οι κανόνες αφορούν τους επιβάτες που έχουν διαβατήριο από οποιαδήποτε από τις 14 χώρες και όσους σταματούν σε κάποια από αυτές.

Παράλληλα, οι επιβάτες από οποιαδήποτε άλλη ξένη χώρα μπορεί να υποβληθούν σε τυχαίους ελέγχους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών.

Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν έδωσε το πράσινο φως για την εγκατάσταση ανιχνευτών σώματος στα βρετανικά αεροδρόμια.

Πηγές: Reuters, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή