Χ. Κλίντον: Η κατάσταση στην Υεμένη απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010 20:16
UPD:20:56
A- A A+

Η κατάσταση στην Υεμένη αποτελεί απειλή τόσο για την περιφερειακή όσο και για την παγκόσμια σταθερότητα δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

«Βλέπουμε παγκόσμιες επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Υεμένη και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Αλ Κάιντα στην Υεμένη να την χρησιμοποιήσει ως βάση για τρομοκρατικές επιθέσεις πολύ πέρα από την περιοχή», ανέφερε η κ. Κλίντον μετά από συνάντηση που είχε με τον επισκεπτόμενο τις ΗΠΑ πρωθυπουργό του Κατάρ.

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η απόφαση για να ξανανοίξει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη, η οποία έκλεισε για δύο ημέρες, θα ληφθεί μόλις «το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Πιέσεις στο Ιράν για τα πυρηνικά μέσω κυρώσεων

Αναφερόμενη στο Ιράν, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επεσήμανε ότι στόχος των κυρώσεων κατά του Ιράν θα είναι να πιεστεί η κυβέρνηση και το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, χωρίς να πληγούν οι απλοί πολίτες.

«Έχουμε ήδη αρχίσει συζητήσεις με τους εταίρους μας και με τα κράτη που έχουν τις ίδιες απόψεις με μας σχετικά με την πίεση και τις κυρώσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους κ. η Κλίντον.

«Στόχος μας είναι η πίεση προς την ιρανική κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς τις μονάδες των Φρουρών της Επανάστασης χωρίς να συμβάλλουμε στα δεινά των απλών ποιλιτών», τόνισε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή