Οι Γάλλοι σοσιαλιστές θα καταψηφίσουν τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 15:40
A- A A+

Οι 14 Γάλλοι Ευρωβουλευτές της Σοσιαλιστικής Ομάδας θα καταψηφίσουν τη νέα Επιτροπή Μπαρόζο στις 9 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα υπεύθυνοι της ομάδας.

«Θα ψηφίσουμε κατά της ομάδας αυτής. Θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σύνολό της δεν ανταποκρίνεται στις περιστάσεις», εξήγησε ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Καντέρ Αρίφ.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτή θα είναι και η θέση του συνόλου της ομάδας των Σοσιαλιστών στο (Ευρωπαϊκό) Κοινοβούλιο», η οποία έχει συνολικά 184 βουλευτές στους 736 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημείωσε επίσης η Κατρίν Τροτμάν, επικεφαλής των 14 γάλλων Σοσιαλιστών. «Η ομάδα στο σύνολό της θα αποφασίσει για τη θέση της μερικές ημέρες πριν από την ψηφοφορία», διευκρίνισε.

«Είναι αναμφίβολα το πιο αδύναμο σχήμα που έχουμε δει ποτέ. Δέκα από τους επιτρόπους που ορίστηκαν έδειξαν έλλειψη ικανότητας ή φιλοδοξίας» κατά την ακρόασή τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις τελευταίες ημέρες, παρατήρησε ο επίσης Σοσιαλιστής Ευρωβουλευτής Αρλέμ Ντεζίρ, σημειώνοντας ότι η έλλειψη ικανότητας της βρετανίδας Κάθριν ¶στον που έχει οριστεί επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας «είναι πασιφανής».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλείται να ψηφίσει ή να καταψηφίσει τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σύνολό της και όχι μεμονωμένα τον κάθε Επίτροπο.

Νέα προβλήματα εγείρονται εξάλλου στη διαδικασία για την έγκριση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την απόφαση της υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ρουμιάνα Γέλεβα να αποσύρει την υποψηφιότητά της για τη θέση της Επιτρόπου που θα ήταν αρμόδια για την Ανθρωπιστική Βοήθεια. Η Γέλεβα κατηγορείτο για ανικανότητα από μεγάλο μέρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή