Ανέβαλε τις συνομιλίες για τους σαρωτές η ΕΕ

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 17:02

A- A A+

Αναβλήθηκαν οι συνομιλίες για το αμερικανικό αίτημα εγκατάστασης σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Τολέδο της Ισπανίας, καθώς η ΕΕ υποστηρίζει ότι μια η συζήτηση για την αμφιλεγόμενη τεχνολογία δεν είναι ακόμα ώριμη http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1768119 .

«Περιμένουμε τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορούν στην αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες που προκαλούν στην υγεία αυτοί οι σαρωτές και στα ερωτήματα σεβασμού της "ανθρώπινης αξιοπρέπειας" που θέτουν», δήλωσε ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα.

«Οταν θα έχουμε στα χέρια μας τις εκθέσεις θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε ο ισπανός υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία της αμερικανίδας υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο, που είχε έρθει για να μιλήσει στους Ευρωπαίους υπέρ των σαρωτών σώματος.

Η Ναπολιτάνο εμμένει στην αναγκαιότητα να ενισχυθεί η αεροπορική ασφάλεια σε όλον τον κόσμο, έπειτα από την απόπειρα ανατίναξης ενός αεροσκάφους που έγινε τα Χριστούγεννα από έναν Νιγηριανό ο οποίος έφερε πάνω του εκρηκτικά τα οποία δεν ανιχνεύθηκαν στον έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή