Κόσμος
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 17:02

Ανέβαλε τις συνομιλίες για τους σαρωτές η ΕΕ

Αναβλήθηκαν οι συνομιλίες για το αμερικανικό αίτημα εγκατάστασης σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Τολέδο της Ισπανίας, καθώς η ΕΕ υποστηρίζει ότι μια η συζήτηση για την αμφιλεγόμενη τεχνολογία δεν είναι ακόμα ώριμη.

Αναβλήθηκαν οι συνομιλίες για το αμερικανικό αίτημα εγκατάστασης σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Τολέδο της Ισπανίας, καθώς η ΕΕ υποστηρίζει ότι μια η συζήτηση για την αμφιλεγόμενη τεχνολογία δεν είναι ακόμα ώριμη http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1768119 .

«Περιμένουμε τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορούν στην αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες που προκαλούν στην υγεία αυτοί οι σαρωτές και στα ερωτήματα σεβασμού της "ανθρώπινης αξιοπρέπειας" που θέτουν», δήλωσε ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα.

«Οταν θα έχουμε στα χέρια μας τις εκθέσεις θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε ο ισπανός υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία της αμερικανίδας υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο, που είχε έρθει για να μιλήσει στους Ευρωπαίους υπέρ των σαρωτών σώματος.

Η Ναπολιτάνο εμμένει στην αναγκαιότητα να ενισχυθεί η αεροπορική ασφάλεια σε όλον τον κόσμο, έπειτα από την απόπειρα ανατίναξης ενός αεροσκάφους που έγινε τα Χριστούγεννα από έναν Νιγηριανό ο οποίος έφερε πάνω του εκρηκτικά τα οποία δεν ανιχνεύθηκαν στον έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο