Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες Β. Ελλάδας - Θεσσαλίας

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 16:37
UPD:17:25

A- A A+

Τους αποκλεισμούς μεθοριακών διαβάσεων και οδικών κομβικών σημείων συνεχίζουν οι αγρότες σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, καθώς δηλώνουν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις αναφορές του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώνονται στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στον Προμαχώνα Σερρών, όπου παραμένουν εγκλωβισμένα πολλά φορτηγά με αγροτικά κυρίως προϊόντα. Παρά το γεγονός ότι οι αγρότες επέτρεψαν και σήμερα τη διέλευση φορτηγών με ευπαθή προϊόντα οι ουρές παραμένουν, καθώς ο όγκος των οχημάτων που κινείται προς και από τη γειτονική χώρα είναι πολύ μεγάλος.

Επίσης, ανοιγοκλείνουν οι μεθοριακοί σταθμοί Ορμενίου, Εξοχής, Δοϊράνης, Ευζώνων, Νίκης και Κρυσταλλοπηγής, όπου όμως σημειώνονται μικρότερης έκτασης προβλήματα.

Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός (στους κόμβους Κερδυλίων και Χρυσούπολης) και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο μπλόκο Νίκαιας Λάρισας.

Επιπλέον, εκ περιτροπής και σε τακτά χρονικά διαστήματα ανοίγουν τα μπλόκα Στρυμωνικού Σερρών, Βογατσικού Καστοριάς, Μαλγάρων, Χαλκηδόνας και Πράσινων Φαναριών, στο νομό Θεσσαλονίκης, ενώ δασεργάτες διέκοψαν και σήμερα την κυκλοφορία, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ., στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

Συγκεντρωμένα παραμένουν τα τρακτέρ, χωρίς να διακόπτουν την κυκλοφορία, στα Σέρβια Κοζάνης, στην πόλη των Γρεβενών και στο Αιγίνιο Πιερίας.

Αναλυτικότερα, ο χάρτης των αγροτικών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, έχει ως εξής:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πράσινα Φανάρια Επ. Ο. Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας. Αποκλεισμός στο ένα ρεύμα.

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ

-Τελωνείο Εξοχής Κ. Νευροκοπίου. Από ώρα 19.00 έως 07.00 της 22-01-2010. Ελεύθερη διέλευση πλην των φορτηγών οχημάτων.

-191 χλμ Ε.Ο. -Διασταύρωση Χρυσούπολης -Επί της Εγνατίας Οδού. Αποκλεισμός και στα (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την Π.Ε.Ο.

-Ε.Ο. Ξάνθης - Καβάλας (Γέφυρα ποταμού Νέστου). Σταθμευμένα εκατέρωθεν του οδορστρώματος και Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας. Ελεύθερη διέλευση και διακοπή ανά διαστηήματα.

-1ος Μεθοριακός Σταθμός Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου (διασταύρωση Πετρωτών). Αποκλεισμός.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Συνοριακός Σταθμός Προμαχώνα. Αποκλεισμός.

ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

-Κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού (Κόμβος Βογατσικού), Νέα και Παλαιά Εθνική Οδός Καστοριάς - Κοζάνης. Ο δρόμος ανοίγει και κλείνει περιοδικά, ανά μία ώρα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-10o χλμ Ε.Ο. Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας (οδός που οδηγεί στο Δ.Δ. Κρυσατλλοπηγής - Χώρο Τελωνείου. Αποκλεισμός της οδού από 17.15΄ ώρα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

-Α/Κ Νίκαιας 346,3 χλμ Π.Α.Θ.Ε. - Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-Α/Κ Μικροθηβών. 296 Χ/Θ Π.Α.Θ.Ε.. Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται απο παρακαπτήριες οδούς.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

-Στο 90ο χλμ της Π.Α.Θ.Ε. (Ρεύμα της Αθήνας). Αποκλεισμός. Η κυκλοφορία διεξάγεται απο παρακαπτήριες οδούς.

-Στο 110ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Κάστρο). Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 15-01-2010 και ώρα 14.35΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-Στο 70ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Αερογέφυρα Ριτσώνας). Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 21-01-2010. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-Στο 72ο χλμ Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς-Λαμίας. Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 17-01-2010 και ώρα 09.30΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-Στο 210ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Θέση Ρούμελη) Αλαμάνα. Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 15-01-2010 και ώρα 13.15΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΗΠΕΙΡΟΣ

-Στο 22ο χλμ Ε.Ο. Πρέβεζας- Ιωαννίνων. Δ.Δ. Λούρου. Αποκλεισμός Ε.Ο. από 18-01-2010. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΚΡΗΤΗ

-Κόμβος Πεζών 15ο χλμ Επ.Ο. Αρκαλοχωρίου - Ηρακλείου. Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας ανά μισή ώρα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών Γιάννης Παναγής, από το μπλόκο των Κερδυλίων Σερρών σχολιάζοντας τις επισημάνσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Πολλά πράγματα γίνονται και χωρίς χρήματα, αρκεί να υπάρχει βούληση. Δεν είμαστε επαίτες που μαζεύουν χρήματα στους δρόμους. Μας ενδιαφέρει πάνω απ΄ όλα να υπάρξει στόχευση, στρατηγική και βιωσιμότητα για το μέλλον του αγροτικού επαγγέλματος».

Την ίδια ώρα πάντως, παραγωγικοί φορείς εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για τους αποκλεισμούς δρόμων, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για μεγάλο πλήγμα στον εμπορικό κόσμο.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) με έγγραφο που απέστειλε στον αρμόδιο υπουργό εκφράζει τη διαμαρτυρία της για το κλείσιμο των δρόμων και ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, εφόσον είναι δίκαια. «Το κλείσιμο των δρόμων, που δημιουργεί χάος, θα πρέπει να σταματήσει το συντομότερο, διαφορετικά τα προβλήματα που δημιουργούνται στον εμπορικό κόσμο θα είναι ανυπολόγιστα σε κόστος», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΕΕΘ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή