Επίθεση Αντ. Σαμαρά στην κυβέρνηση για το αγροτικό

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 16:25

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτών από την Κ. & Δ. Μακεδονία στα γραφεία του κόμματος.

A- A A+

Τη στήριξή του στα αιτήματα των αγροτών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα που έχει ανακύψει.

Σε δηλώσεις του μετά από διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώππους του αγροτικού κόσμου, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως το κυβερνών κόμμα με τη στάση του οδήγησε τους αγρότες στα μπλόκα καθώς αρνείται, όπως σημείωσε, να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την αντίθεσή του στο κλείσιμο των δρόμων, όμως επισήμανε πως «πρέπει να κατανοήσουμε ως κοινωνία, γιατί αναγκάζονται οι αγρότες να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους κινητοποίησης και αγώνα».

Χρεώοντος όλη την ευθύνη για την κατάσταση στην κυβέρνηση, την κατηγόρησε πως δεν έχει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.

«Μπορεί, λοιπόν, να διαφωνούμε με τα ‘’μπλόκα’’ στους δρόμους, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καϋμό του αγρότη» συνέχισε και επέκρινε τον πρωθυπουργό αλλά και τους υπουργούς, υποστηρίζοντας μάλιστα για τους τελευταίους πως «αναλώνονται σε διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και σε προσπάθειες ανασκευής της προεκλογικής πλειοδοσίας του κ. Παπανδρέου ότι δήθεν "θα έδινε ένα δις. ευρώ στους αγρότες"».

Προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο «επικίνδυνου αδιεξόδου» κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αφήσει τις επικοινωνιακές ‘’φιέστες’’ και να συντονίσει ο ίδιος έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, καλύπτοντας σε βάθος όλα τα προβλήματα που τους αφορούν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή