Γαλλία: Eκκληση για νέες κυρώσεις κατά του Ιράν

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 20:07
UPD:20:09
A- A A+

Έκκληση στους εταίρους της ΕΕ να προετοιμάσουν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν απηύθυνε ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πιέρ Λελούς.

Όπως ανέφερε, οι κυρώσεις έχουν καταστεί αναπόφευκτες λόγω της θέσης της Τεχεράνης για τα πυρηνικά της.

«Ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι θα εργαστούν από κοινού για την προετοιμασία των κυρώσεων, επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε τη διαδικασία κυρώσεων προς την οποία πρέπει να προχωρήσουμε, δεδομένης της άρνησης του Ιράν σε όλες τις προσφορές για λύση του προβλήματος» που έχουν τεθεί στο τραπέζι, δήλωσε ο Λελούς.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με το Ιράν για έξι χρόνια, όλες οι προτάσεις των Δυτικών απορρίφθηκαν όλες, και τώρα, αν ακούσουμε τους ιρανούς εκπροσώπους, πρόκειται να περάσει σε εμπλουτισμό κατά 20% του ουρανίου στο Ιράν, κίνηση που αντιστοιχεί με το ''κατώφλι της στρατιωτικοποίησης''», πρόσθεσε ο Γάλλος υφυπουργός.

«Πρέπει να είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε την αναγκαία διαδικασία των κυρώσεων» και «οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την διαδικασία αυτή των κυρώσεων», επεσήμανε.

Σημειώνεται ο κ. Λελούς εκπροσωπεί τη Γαλλία στη σύνοδο των επικεφαλής της διπλωματίας των 27 ευρωπαϊκών χωρών, λόγω της απουσίας του Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος παρέστη στη Διάσκεψη του Μόντρεαλ για την Αϊτή.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή