«Σε δύσκολες στιγμές ο Πρόεδρος ενίσχυσε το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας»

Στον Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός για την ανανέωση της θητείας του
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 13:19
UPD:13:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε λίγο μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός προκειμένου να του επιδώσει την πρόταση για ανανέωση της θητείας του.

«Σήμερα είναι χαρά και τιμή να έχουμε μια πρόταση που μας τιμά όλους, την πρόταση για την επανεκλογή σας», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον κ. Κάρολο Παπούλια και πρόσθεσε:

Διάλογος του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ακούστε το διάλογο του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Είναι νομίζω, ευρύτατη η πεποίθηση ότι έχετε τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανώτατο αυτό αξίωμα και σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα, όπου κρίθηκαν και δοκιμάστηκαν θεσμοί. Μπορέσατε και αφήσατε ένα στίγμα εθνικό, πολιτειακό, ενισχύοντας την αίσθηση της σιγουριάς, της ασφάλειας και της δημοκρατίας και νομίζω ότι όλος ο πολιτικός κόσμος και οι πολίτες θεωρούν αυτονόητη την επανεκλογή σας».

«Δεν έκανα τίποτα άλλο περισσότερο από το καθήκον μου», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Αγωνιζόμαστε ακριβώς για το καλό της πατρίδας και νομίζω ότι η κατοχύρωση και ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων του λαού μας είναι πρώτιστο καθήκον. Και εσείς το κάνετε και εγώ το κάνω και πιστεύω ότι και ο λαός μας θα το εκτιμήσει αυτό», σημείωσε.

Ανταπαντώντας ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει να επαναφέρουμε στην πολιτική ζωή της χώρας το αυτονόητο, να πράττουν δηλαδή όλοι το καθήκον τους.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως ο Κάρολος Παπούλιας λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τίμησε το ανώτατο αξίωμα της χώρας, πάντα με ευθυκρισία και αίσθημα εθνικού χρέους ειδικά όταν αμφισβητήθηκαν οι θεσμοί. «Αυτονόητη η πρότασή μας για επανεκλογή του, η πρόταση έχει ευρύτατη συναίνεση», συμπλήρωσε.

Υπέρ της επανεκλογής του Κ. Παπούλια τάχθηκε και η Νέα Δημοκρατία. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Αντώνης Σαμαράς, γνωστοποίησε την πρόταση της ΝΔ για ανανέωση της θητείας του http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1770528 .

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με τα μπλόκα»

Κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στο Αγροτικό:

«Η χώρα έχει δυσκολίες, βλέπετε και με το αγροτικό. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μπλόκα, αλλά μέσα από το διάλογο και τη διάθεση όλων για μεγάλες ανατροπές», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου.

«Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «δίνουμε μεγάλο και δύσκολο αγώνα διεθνώς για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας, και σε αυτή την πορεία, κύριε Πρόεδρε, η δική σας βοήθεια θα είναι πολύ χρήσιμη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή