Ομήρους Σομαλών πειρατών απελευθέρωσαν δανικές δυνάμεις

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 17:32
A- A A+

¶νδρες των δανικών ειδικών ναυτικών δυνάμεων απελευθέρωσαν 25 ομήρους που κρατούσαν πειρατές στα ανοικτά των σομαλικών ακτών, ανακοινώθηκε σήμερα από το Δανικό Ναυτικό στην Κοπεγχάγη.

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στο υπό σημαία Μπαρμπέϊντος πλοίο Ariella που είχαν καταλάβει οι πειρατές, κρατώντας ομήρπυς τα μέλη του πληρώματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν πειρατές.

Η Δανία είναι μία από τις χώρες που συνεισφέρουν ναυτικές δυνάμεις στις περιπολίες στα ανοικτά των σομαλικών ακτών. Προς τον παρόν δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Εν τω μεταξύ, από τις Βρυξέλλες, εκπρόσωπος της ΕΕ ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση συμφώνησε να αποστείλει μία στρατιωτική αποστολή στην Αφρική για να βοηθήσει στην εκπαίδευση των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας και πρόσθεσε ότι θα εκπαιδευτούν περίπου 2.000 Σομαλοί νεοσύλλεκτοι.

Τα κράτη μέλη συζητούσαν το ενδεχόμενο να σταλεί η αποστολή αυτή από το φθινόπωρο καθώς η κυβέρνηση της Σομαλίας δεχόταν διαρκώς αυξανόμενες επιθέσεις από τους αντάρτες. Με την έγκριση της απόφασης η αποστολή αναμένεται να σταλεί τους προσεχείς μήνες και να έχει την βάση της στην Ουγκάντα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή