ΝΔ: Αποσπασματικά και χωρίς τεκμηρίωση τα μέτρα για το Ασφαλιστικό

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 17:43
A- A A+

«Τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση είναι γενικά, αποσπασματικά και, κυρίως, χωρίς τεκμηρίωση», δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ Ιωάννης Βρούτσης σχετικά με της ανακοινώσεις για το ασφαλιστικό.

«Δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με όσα προεκλογικά δεσμευόταν το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και με όσα διαβεβαίωνε και νομοθετούσε ο αρμόδιος Υπουργός, τους τελευταίους τέσσερις μήνες», σχολίασε και πρόσθεσε πως «ο διάλογος για το Ασφαλιστικό αποδείχθηκε προσχηματικός».

«Θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει με τα κίνητρα παραμονής στην εργασία και τα μέτρα αποθάρρυνσης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Όπως, επίσης και με την εξαίρεση των ενστόλων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, από τις γενικές ρυθμίσεις, που έγιναν μετά την ισχυρή πίεση που άσκησε η Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε.

Τόνισε όμως ότι «υπάρχουν σοβαρές ασάφειες και πλήρης συσκότιση σε ό,τι αφορά βασικούς πυλώνες του Ασφαλιστικού Συστήματος και εγείρονται μεγάλα ερωτηματικά όπως:

- Παραμένει ο δημόσιος, καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας του Συστήματος ή προωθείται ένα άλλο Σύστημα κεφαλοποιητικού χαρακτήρα; Έχουν γίνει οι αντίστοιχες βασικές μελέτες;

- Διασφαλίζεται η τριμερής χρηματοδότηση;

- Διασφαλίζεται το ύψος των συντάξεων;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή