Κούλουμα στο κλεινόν άστυ

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 12:51
A- A A+

Ο καιρός έκανε το χατήρι σε όσους έμειναν να γιορτάσουν τα Κούλουμα στο κλεινόν άστυ, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν στις πλούσιες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων.

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα σημεία της πόλης, στα οποία οι καλεσμένοι μπορούσαν όχι μόνο να γευτούν πατροπαράδοτες λιχουδιές, από φασολάδα και λαγάνα, μέχρι νηστίσιμους και σαρακοστιανούς μεζέδες, χωρίς να λείπει και το κρασάκι, αλλά να διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική και χορό και να πετάξουν τον χαρταετό τους.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων, όπως κάθε χρόνο, ήταν και φέτος ο Λόφος του Φιλοπάππου, όπου οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 10 το πρωί. Τους επισκέπτες διασκέδασαν πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο Λάκης Χαλκιάς, η Στέλλα Κονιτοπούλου και το χορευτικό Συγκρότημα του Ιδρύματος Ζήση.

Δεύτερο σημείο εκδηλώσεων ήταν η Ακαδημία Πλάτωνος, με λαϊκή μουσική από το συγκρότημα «Αγγελικά Πλασμένοι» και ελληνικούς χορούς από το συγκρότημα του Ιδρύματος Ζήση.

Τρίτο σημείο, το άλσος ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα) στους Αμπελόκηπους, με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική από τα συγκροτήματα «Ανέμου Ώτα» και «Κάβουρας».

Ο τέταρτος πόλος εκδηλώσεων ήταν ο λόφος Λαμπράκη (οδός Πυθέου) στο Νέο Κόσμο, με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική από το συγκρότημα «Μνηστήρες».

Τα σημεία των εκδηλώσεων επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανάλογες εκδηλώσεις διοργάνωσαν όλοι οι δήμοι του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Στη Βαρβάκειο αγορά, επικρατούσε σήμερα το αδιαχώρητο, καθώς εκατοντάδες Αθηναίοι έσπευσαν, την τελευταία στιγμή, να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι. Η αγορά παρέμεινε ανοιχτή όλη τη νύχτα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή