Βρετανία: Μεγαλύτερo το προβάδισμα των Συντηρητικών

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 08:22
A- A A+

Αύξησε το προβάδισμά του το κόμμα των Συντηρητικών έναντι του κυβερνώντος Εργατικού κόμματος στις εννέα εκατοστιαίες μονάδες, αλλά δεν εξασφαλίζει ακόμα απόλυτη πλειοψηφία, εν όψει των εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν τον Ιούνιο στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη.

Η δημοσκόπηση της YouGov, που δημοσιεύει η ταμπλόιντ εφημερίδα Sun, τοποθετεί τους Τόρις στο 39%, τους Εργατικούς στο 30% και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στο 18%. Η διαφορά εννέα μονάδων είναι αυξημένη κατά δύο μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση της YouGov, πριν δύο εβδομάδες.

Πάντως η Sun αναφέρει ότι ποσοστό που συγκεντρώνει το Συντηρητικό κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον σημαίνει ότι δεν θα αποσπάσει, για δύο έδρες, απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Οικονομικοί παράγοντες και επενδυτές αντιμετωπίζουν με αυξανόμενη ανησυχία το ενδεχόμενο να σχηματιστεί μια αδύναμη κυβέρνηση εν μέσω οικονομικής κρίσης. Το χρέος αναμένεται να φθάσει τα 178 εκατομμύρια λίρες στερλίνες εφέτος, ποσόν που ξεπερνά τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν στους τομείς της άμυνας, της παιδείας και της υγείας μαζί.

Οι «αγορές» εκφράζουν φόβους ότι μια κυβέρνηση χωρίς απόλυτη πλειοψηφία δε θα μπορέσει να περάσει «κρίσιμες» αποφάσεις για περιστολή των δημοσίων δαπανών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή