Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση χρεώνει τα μέτρα στη ΝΔ

Νέος Γραμματέας της ΚΟ ο Κ. Τασούλας
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 12:34
UPD:16:58

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην αρχή δεν γνώριζε - ή έκανε ότι δεν γνώριζε - ποια ήταν η κατάσταση της χώρας. ΓιΆ αυτό έταζε στους πάντες τα πάντα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ πάσχει ήδη από το σύνδρομο του Τιτανικού... Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να χρεώσει τα μέτρα στη Νέα Δημοκρατία, παρατήρησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για την εκλογή νέου γραμματέα της ΚΟ.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην αρχή δεν γνώριζε - ή έκανε ότι δεν γνώριζε - ποια ήταν η κατάσταση της χώρας. ΓιΆ αυτό έταζε στους πάντες τα πάντα. Κι όταν υποχρεώθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της, άρχισε να μας λέει ότι "η χώρα απώλεσε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας". Κι έτσι εμφανίζεται πρόθυμη για μέτρα πολύ χειρότερα από εκείνα που μπορούσε να πάρει μόνη της, πριν λίγους μήνες, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα», παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, είναι να χρεώσει στη Νέα Δημοκρατία τα οδυνηρά μέτρα που αναγκάζεται σήμερα να λάβει, γιατί η ίδια αδράνησε επί πέντε μήνες κι άφησε τη χώρα να γίνει έρμαιο στις ορέξεις των κερδοσκόπων», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

Σε τελευταία ανάλυση, κυβερνώ σημαίνει τέσσερα πράγματα: Προβλέπω, Πείθω, Αποφασίζω και Πράττω. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μπορώ να προβλέψω, δεν μπορώ να πείσω, δεν μπορώ να αποφασίσω και δεν μπορώ να πράξω, σχεδιάζω Εξεταστικές Επιτροπές».

Α. Σαμαράς: Η κυβέρνηση χρεώνει τα μέτρα στη Ν.Δ.

Α. Σαμαράς: Η κυβέρνηση χρεώνει τα μέτρα στη Ν.Δ.

«Συμφωνούμε και επαυξάνουμε για την Εξεταστική»

Στο σημείο αυτό ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου για την επιλογή της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, κάνοντας λόγο για ολισθηρό δρόμο που σύρει τη χώρα σε εξω-ευρωπαϊκές λύσεις.

«Eπειδή ούτε φοβόμαστε το παραμικρό, ούτε έχουμε τίποτε να κρύψουμε, κι επειδή η τωρινή κατάσταση της οικονομίας μας δεν είναι υπόθεση των τελευταίων ετών, ούτε η δημιουργική λογιστική είναι υπόθεση της τελευταίας διακυβέρνησης, συμφωνούμε και επαυξάνουμε: Όλα στο φώς! Όλη η οικονομική διαχείριση να εξεταστεί εξονυχιστικά. Όχι μόνο από το 2004. Όχι μόνο από το 2000. Όχι μόνο από το 1996. Από το 1981! Από τότε άρχισε η διόγκωση του χρέους. Αυτή τη διόγκωση πληρώνει ο Ελληνικός λαός σήμερα», τόνισε.

«Όλα αυτά όμως, μας ωθούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Κι αυτό δεν είναι μόνο επικίνδυνο για την Ελλάδα. Είναι και επιζήμιο για την Ευρώπη. Θα ήταν ομολογία ήττας της ευρωζώνης, μια χώρα-μέλος της να καταλήξει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν θέλουμε την πατρίδα μας, επαίτη κανενός. Ούτε προτεκτοράτο κανενός. Δεν τη θέλουμε με μειωμένη αξιοπιστία να εκλιπαρεί τη στήριξη και την επιείκεια των εταίρων της...», ανέφερε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς.

Αλλαγή του Κανονισμού λειτουργία της ΚΟ

Εξάλλου, κατά την ομιλία του ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε την αλλαγή του Κανονισμού για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Ο Κανονισμός μας ισχύει από το 2001. Μετά από δέκα χρόνια περίπου, είναι καιρός να τον βελτιώσουμε. Να τον προσαρμόσουμε στις ανάγκες των καιρών», είπε και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το νέο Γενικό Γραμματέα να ετοιμάσει γρήγορα σχετική εισήγηση προς την Ολομέλεια της ΚΟ.

Αντίδραση Κ. Κιλτίδη στην πρόταση Β. Πολύδωρα για εκλογή διά βοής

Mε 82 ψήφους υπέρ, πέντε λευκά και δύο άκυρα, νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξελέγη ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.

Πριν την ψηφοφορία, ο Βύρων Πολύδωρας πρότεινε να αναδειχθεί ο νέος γραμματέας δια βοής, πρόταση στην οποία αντέδρασε ο Κώστας Κιλτίδης ζητώντας να γίνει η ψηφοφορία με κάλπη, όπως και έγινε.

Γ. Πεταλωτής: Θράσος και υποκρισία στη ΝΔ

«Ο κ. Σαμαράς καλά θα κάνει να κοιτάξει το "χθες", που έχει άμεση συνέχεια και συνέπεια με το "σήμερα"», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ σχετικά με την Εξεταστική για την Οικονομία.

Πρόσθεσε πως «αν ο κ. Σαμαράς έδειχνε την ίδια σπουδή, που δείχνει σήμερα προσπαθώντας να "συνετίσει" το ΠΑΣΟΚ, και στην κυβέρνηση Καραμανλή, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «πραγματικά, υπάρχει θράσος και υποκρισία στη ΝΔ σήμερα» και πως «αντί να ζητήσει συγγνώμη, αντί τουλάχιστον να σιωπά, βγαίνει να δείχνει τον δρόμο στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είδαμε να καταθέτει και προτάσεις, που ήδη αποτελούν προτάσεις της κυβέρνησης, και θα έπρεπε να σκεφτεί πριν 4 μήνες, που ήταν (σσ. η ΝΔ) κυβέρνηση».

«Το μόνο που καταφέρνει η ΝΔ, είναι να εξοργίζει τον ελληνικό λαό, ακόμα και τους ίδιους τους ψηφοφόρους της», κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή