Γ. Πεταλωτής: Βαρύνουσας σημασίας η συμφωνία Olympic Air - Aegean

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 16:01
UPD:16:21
A- A A+

Σημασία βαρύνουσας σημασίας, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ντιλ μεταξύ Aegean και Olympic Air.

«Πρώτα από όλα οποιαδήποτε τέτοια είδους συμφωνία τίθεται υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού γιατί υπάρχει θέμα ανταγωνισμού και την παρακολουθούμε» σημείωσε μιλώντας στο ρ/σ Κανάλι 1.

Ερωτηθείς αν κυβέρνηση θα μεριμνήσει ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας με αυτή τη συνένωση, απάντησε: «Μέριμνα της Ελληνικής πολιτείας είναι, πρώτον να μην υπάρχουν μονοπώλια και δεύτερον να διασφαλιστούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, θέσεις εργασίας. Μάλιστα όταν υπάρχει μια εταιρεία η οποία είναι τόσο καινούρια όσο η OLYMPIC AIR πιστεύω ότι αυτά θα κατοχυρωθούν, έτσι ώστε να μην έχουμε και κοινωνικές αναταραχές και σε αυτό το επίπεδο».

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις ανακοινώσεις για τη συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ της Aegean και της Olympic Air. Είναι αυτονόητο, ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού όσο και η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, θα εξετάσουν όλες τις παραμέτρους της συμφωνίας για την εξασφάλιση των συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού», σχολίασε από την πλευρά της η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

«Αυτό που έχει σημασία για τους πολίτες και την εθνική οικονομία», επεσήμανε η υπουργός, «είναι η διασφάλιση καθολικής και ομαλής εκτέλεσης του μεταφορικού έργου και υπηρεσιών, η διασφάλιση ανταγωνιστικών τιμών για τους καταναλωτές και η προστασία των θέσεων εργασίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή