Ο Δ. Ρέππας για τη συγχώνευση Aegean - Olympic Air

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 19:38
UPD:21:19
A- A A+

«H εξέλιξη αυτή αποτελεί τα αποκαλυπτήρια της χρεωκοπίας της πολιτικής της ΝΔ, όσον αφορά στην πώληση της Ολυμπιακής με ταυτόχρονη επιβάρυνση του Δημοσίου με δυσθεώρητα ποσά, τουλάχιστον ενάμιση δισεκατομμυρίου ευρώ», δήλωσε αναφερόμενος στη συγχώνευση των δραστηριοτήτων των Aegean και Olympic Air ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας.

Τόνισε δε ότι «η κυβέρνηση δεν είναι μέρος επιχειρηματικών συμφωνιών ή συγκρούσεων, παραμένει όμως ο εγγυητής για το δημόσιο συμφέρον και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών».

Εξήγησε επίσης ότι «δεν αρκεί η όλη διαδικασία να είναι άψογη από τυπική και νομική άποψη. Έχει αξία να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες. Λειτουργίες είτε μονοπωλίων, είτε ολιγοπωλίων που συγκροτούν καρτέλ τίθενται συνεχώς υπό τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών. Εξίσου σημαντική είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

«Για τις αερομεταφορές το ανελαστικό πλαίσιο που υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι η καθολικότητα των υπηρεσιών (λόγω και της νησιωτικότητας της χώρας), η ασφάλεια των πτήσεων και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές», πρόσθεσε.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Ρέππας στο πλαίσιο της αποψινής του συνάντησης με τους νέους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των εποπτευόμενων Οργανισμών στον τομέα των μεταφορών.

Ο κ. Ρέππας ζήτησε από όλους η ανάληψη των καθηκόντων τους να ξεκινήσει με μια ουσιαστική διαδικασία παράδοσης - παραλαβής και τους επισήμανε ότι η θητεία τους πρέπει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που επαγγέλλεται η κυβέρνηση: της οικονομίας, της διαφάνειας και της λιτής, χωρίς προκλητικές συμπεριφορές, διοίκησης.

Ξεκαθάρισε δε ότι οι συγκοινωνιακοί Οργανισμοί, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για εξυγίανση, έχουν χρονικό ορίζοντα. Υπογράμμισε ακόμη ότι το κριτήριο της αποτελεσματικότητας της διοίκησης θα είναι μετρήσιμο, με απτά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Όπως ανέφερε, δεν πρέπει να είναι απλοί διαχειριστές, αλλά να διοικήσουν με βάση συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και να τολμήσουν ρήξεις, ανατροπές, αλλαγές, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες.

Τέλος, τους κάλεσε να αναδείξουν τα δύο - τρία μεγάλα ζητήματα της λειτουργίας κάθε οργανισμού που αφορούν τον πολίτη και να προχωρήσουν με διαφάνεια και προοδευτική αντίληψη στις αναγκαίες αλλαγές, ώστε να ωφεληθεί ο πολίτης, τον οποίο κλήθηκαν να υπηρετήσουν.

ΝΔ: Tο πρόβλημα της Ολυμπιακής αντιμετωπίστηκε με τρόπο οριστικό και επωφελή

«Η επιχειρηματική συμφωνία για τη συγχώνευση των εταιριών Olympic Air -Αegean, υπενθυμίζει ότι το πρόβλημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας που ζημίωνε το Ελληνικό Δημόσιο με 1 εκατ. ευρώ την ημέρα αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ με τρόπο οριστικό και επωφελή για τον Έλληνα φορολογούμενο και ανήκει στο παρελθόν».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στη συμφωνία συγχώνευσης Olympic Air - Aegean και τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων Δ. Ρέππα.

Σημείωσε επίσης ότι «το σχέδιο για την κάλυψη των εργαζομένων σε βάθος εικοσιπενταετίας, αντιστοιχεί σε έλλειμμα τριών χρόνων της παλαιάς Ολυμπιακής».

Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ για αναξιοπιστία και αντιφάσεις, επισημαίνοντας ότι προεκλογικά μιλούσε για την επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

«Όσο για αυτή καθ’ αυτή τη συμφωνία, αναμένουμε την απάντηση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας και της Ε.Ε. οι οποίες στο σκεπτικό της απόφασή τους, θα πρέπει να συνυπολογίσουν την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ωφέλεια του καταναλωτή», κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή