Ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

«Δεν παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας»
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 11:42
UPD:13:09

Σε ό,τι αφορά τα «ατυχή, προσβλητικά και ανακριβή που γράφτηκαν χαίρομαι που η κυβέρνηση της Γερμανίας πήρε αποστάσεις μέσω του πρέσβη στην Ελλάδα», τόνισε ο προωθυπουργός.

A- A A+

«Ούτε παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας, ούτε παρασυρόμαστε από την επικαιρότητα και την προβοκάτσια ενός εντύπου», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.

Όπως διευκρίνισε, το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει τύχει οριστικού διακανονισμού. «Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε παραιτηθεί από τις αξιώσεις μας, αλλά όχι να το καταστήσουμε σημαία ευκαιρίας τώρα που είμαστε σε αδυναμία προσπαθώντας να βάλουμε τάξη, να επιφέρουμε τομές και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Παπανδρέου για γερμανικές αποζημιώσεις: Δεν εχουμε παραιτηθεί ποτέ των αξιώσεών μας

Γ. Παπανδρέου: Δεν εχουμε παραιτηθεί ποτέ των αξιώσεών μας

«Δεν έχουμε παραιτηθεί ποτέ. Το θέμα υφίσταται στις διμερείς σχέσεις. Προέχει να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας, αυτό θα πει πατριωτισμός. Προέχει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και να αποκαταστήσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια. Προέχει να τηρούν οι εταίροι και τις δικές τους δεσμεύσεις».

Σε ό,τι αφορά τα «ατυχή, προσβλητικά και ανακριβή που γράφτηκαν χαίρομαι που η κυβέρνηση της Γερμανίας πήρε αποστάσεις μέσω του πρέσβη στην Ελλάδα».

Γ. Καρατζαφέρης: Οι Γερμανοί μας χρωστάνε

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μύδρους κατά των Γερμανών εξαπέλυσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του. «Οι Γερμανοί είναι ενοχλημένοι γιατί αρχίσαμε να κάνουμε κριτική για την κλοπή που υπάρχει, είναι κλεπταποδόχοι οι Γερμανοί», τόνισε και αναφέρθηκε σε προϊόντα γερμανικών καταστημάτων που στη χώρα μας πωλούνται ακριβότερα.

«Αυτό είναι κλεπταποδοχή», σημείωσε και πρόσθεσε: «Γιατί να πληρώνω περισσότερο από ό,τι στη Γερμανία;».

«Μας κλέβουν, μας τα χρωστάει η Γερμανία, δεν πάει επαίτης ο Έλληνας πρωθυπουργός, να πάει να τα απαιτήσει. Δώστε μας πίσω τα κλεμμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να καταλάβουν οι γερμανοί ότι δεν μπορούμε να τους δώσουμε τα πάντα, τους δώσαμε τον ΟΤΕ, τα ναυπηγεία, το αεροδρόμιο», πρόσθεσε.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα στον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, χαρακτήρισε το ταξίδι στην Ουάσιγκτον «επιβεβλημένο», για να καταλάβουν «οι Βρυξέλλες ότι υπάρχει και άλλη δίοδος».

Απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου ενόψει του επερχόμενου ταξιδιού σημείωσε: «Είναι ευκαιρία να επεξεργαστείτε και όλα τα πράγματα που γίνονται στη γειτονιά μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή