Στο πλευρό της Χιλής ΗΠΑ και ΕΕ

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 18:57
A- A A+

Έτοιμος να παράσχει βοήθεια στην πληγείσα από το φονικό σεισμό των 8,8 Ρίχτερ Χιλή δηλώνει ο Λευκός Οίκος, επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την κατάσταση όπως εξελίσσεται όσον αφορά το τσουνάμι που προκάλεσε η σεισμική δόνηση.

Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Χαβάη δήλωσαν, εξάλλου, ότι ετοιμάζονται να αρχίσουν εκκενώσεις παράκτιων περιοχών.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την κατάσταση και κυρίως τους κινδύνους για τσουνάμι. Οι προσευχές μας και η σκέψη μας είναι κοντά στο λαό της Χιλής. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε αυτήν την ώρα της ανάγκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.

Έτοιμη να βοηθήσει τα θύματα του σεισμού στη Χιλή είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε στις Βρυξέλλες η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν ¶στον. Η ίδια διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει «σε στενή επαφή» με την πρόεδρο της Χιλής και με τον εκλεγμένο διάδοχό της Σεμπαστιάν Πινέρα.

Τη λύπη τους για το τραγικό αυτό συμβάν αλλά και την αλληλεγγύη τους προς το λαό της Χιλής εξέφρασαν επίσης ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή