Συμβιβαστικό το νέο σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ για το Ιράκ αναφέρουν διπλωμάτες

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2002 07:41
A- A A+

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν ότι θα παρουσιάσουν σύντομα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα νέο σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο όπως εκτιμούν διπλωμάτες, θα προσφέρει συμβιβαστικές λύσεις στο ζήτημα του Ιράκ.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Τζων Νεγρεπόντε δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί τη χρήση βίας, αλλά θα προχωρήσει σε αυτήν εάν το Ιράκ δεν παραδώσει τα όπλα μαζικής καταστροφής. Σύμφωνα πάντα με διπλωματικές πηγές, η Γαλλία εμφανίζεται ικανοποιημένη από το προσχέδιο που δεν θα εξουδιοτεί άμεσα κάποιο μέλος του ΟΗΕ να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εναντίον της Βαγδάτης, αλλά θα συνδέει τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας με τις εκθέσεις των επιθεωρητών όπλων του Οργανισμού.

Από τη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβανώφ, μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου, δήλωσε ότι η Ρωσία τελεί εν αναμονή του νέου προσχεδίου προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενό του.

Ο Σαντάμ Χουσεϊν από την πλευρά του, κάλεσε τους Ιρακινούς να πολεμήσουν σκληρά σε ενδεχόμενη επίθεση από τις ΗΠΑ και επανέλαβε ότι στην περίπτωση που οι Αμερικανοί επιχειρήσουν να εισβάλουν στη χώρα του θα ηττηθούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή