Χιλή: Στρατιωτικές ενισχύσεις για τη διατήρηση της έννομης τάξης

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 00:00
A- A A+

Στρατιωτικές ενισχύσεις φθάνουν στις επαρχίες Μάουλε και Κονσεπσιόν της Χιλής, οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά από το σεισμό, αυξάνοντας στους 7.000 τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στη ζώνη αυτή, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ.

«Αύριο, Τρίτη, όταν θα έχουμε αναπτύξει όλους τους οπλίτες στην περιοχή του Μπιομπίο (του οποίου πρωτεύουσα είναι η Κονσεπσιόν) και του Μάουλε, θα έχουμε 7.000 στρατιώτες», τόνισε.

Περίπου 5.000 στρατιωτικοί βρίσκονται καθΆ οδόν, σύμφωνα με την πρόεδρο, και θα ενωθούν με τους περίπου 1.000 που βρίσκονται στην περιοχή, στο πλαίσιο της προσπάθειας των αρχών να διατηρήσουν την έννομη τάξη στην Κονσεπσιόν, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά το πλιάτσικο, στο οποίο επιδόθηκαν την Κυριακή οι εξαθλιωμένοι κάτοικοι μετά τον σεισμό.

Πολλές εκατοντάδες στρατιώτες άρχισαν να λαμβάνουν επίκαιρες θέσεις στους δρόμους της Κονσεπσιόν απόψε, ιδίως γύρω από τα εμπορικά κέντρα, ενόψει της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει κυρηχθεί από χθες, τονίζουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή