Χιλή: Στους 723 οι νεκροί

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010 20:29
UPD:20:43
A- A A+

Στους 723 ανέρχονται οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή, σύμφωνα με το νεότερο επίσημο απολογισμό. Η πλειονότητα των νεκρών (544) βρέθηκε στο κεντρικό και νότιο μέρος της Χιλής, ενώ επισήμως υπάρχουν και 19 αγνοούμενοι.

Εν τω μεταξύ, τα σωστικά συνεργεία στη Χιλή ακούν τρεις επιζώντες στα χαλάσματα ενός 14οροφου κτιρίου που κατέρρευσε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, την Κονσεψιόν.

«Ρωτήσαμε διάφορα πράγματα και πήραμε απαντήσεις, με χτυπήματα, από τους δύο ενώ φαίνεται ότι κάποιος τρίτος έσπασε ένα τζάμι. Δεν μπορώ να πω ακριβώς πόσοι είναι αλλά φαίνεται πως τουλάχιστον τρεις ζουν ακόμα κάτω από τα χαλάσματα και μάλλον βρίσκονται στα χαλάσματα του διαμερίσματος αριθμός 602», ανέφερε ο επικεφαλής των σωστικών συνεργείων, Χουάν Κάρλος Σουτμπερκασό.

Πυροσβέστες έχουν σπεύσει στο σημείο. Ήδη έχουν ανασύρει 25 ζωντανούς αλλά και οκτώ πτώματα από διάφορα κτίρια στην Κονσεψιόν.

«Προσπαθούμε να κάνουμε μικρές-μικρές τρύπες στα χαλάσματα ώστε να αποκτήσουμε μια επαφή οπτική ή λεκτική με τους επιζώντες», σημείωσε ο κ. Σουτμπερκασό.

Το κτίριο αυτό είναι ένα από τα δύο χιλιάδες σπίτια που κατέρρευσαν από το σεισμό.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή