Προειδοποίηση ΑΔΕΔΥ για κοινωνική έκρηξη

«Αδικα και μονομερή μέτρα»
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 12:42
UPD:13:24
A- A A+

Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποίησε η ΑΔΕΔΥ, μετά τη γνωστοποίηση των αποφάσεων της κυβέρνησης, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για κοινωνική έκρηξη υπό το βάρος των νέων μέτρων.

«Θα βρεθούμε στους δρόμους με όλες μας τις δυνάμεις. Φοβάμαι ότι θα υπάρχει κοινωνική έκρηξη», δήλωσε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της ανώτατης δημοσιοϋπαλληλικής οργάνωσης Ηλίας Ηλιόπουλος. «Ο λαός σε λίγο θα αρχίσει να πεινάει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Καταβαραθρώνονται oι Δημόσιες Υπηρεσίες»

Σε ανακοίνωσή της εν τω μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για άδικα και μονομερή μέτρα, τα οποία είναι πρωτοφανή για κάθε πολίτη.

«Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή μισθωτών και συνταξιούχων. Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες που ήταν δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους ήδη χαμηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία», προσθέτει η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν όρθιοι με τους αγώνες τους, με 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου και νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και μετά τις 16 Μαρτίου.

Με σύνθημα τέλος «τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν», η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 4/3/2010, στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή