Ήττα της Εθνικής κόντρα στη Σενεγάλη

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 19:18
UPD:15/04/2010 13:32
A- A A+

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε από τη Σενεγάλη η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου σε φιλικό αγώνα ενόψει του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, πραγματοποιώντας μια μόνο ευκαιρία σε ολόκληρο τον αγώνα.

Ξεκίνημα με 4-3-3

Η πρώτη πρόβα ενόψει Μουντιάλ είναι σημερινή για την Εθνική μας και η φιλοσοφία του αντιπάλου μοιάζει αρκετά με αυτή της Νιγηρίας που θα βρούμε στον δρόμο μας στη Νότιο Αφρική. Ο Ότο Ρεχάγκελ πήρε πολλά νέα πρόσωπα, θέλοντας έτσι να τεστάρει τις αγωνιστικές τους δυνατότητες και έκανε την έκπληξη χρησιμοποιώντας τον Καπετάνο στο βασικό σχήμα.

Τετράδα στην άμυνα με τους Σπυρόπουλο, Βύντρα, Μόρα, Κυργιάκο, οι Καραγκούνης, Τζιόλης, και Κατσουράνης ήταν στα χαφ, και οι Σαμαράς, Χαριστέας, Καπετάνος αποτέλεσαν την επιθετική τριπλέτα που διαρκώς εναλλάσσονταν.

Σίγουρα τα συμπεράσματα που θα βγουν από το παιχνίδι με τη Σενεγάλη δεν θα είναι αυτά που θα ωθήσουν και τον Ότο Ρεχάγκελ στο να επιλέξει την αποστολή για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, όμως για τον Γερμανό τεχνικό θα είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει την κατάσταση των διεθνών.

Η πίεση ήταν αυτό που ζητούσε από την αρχή ο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς μας μπήκαν δυνατά, πήραν τον έλεγχο και προσπάθησαν από τα άκρα, αλλά και από τον άξονα με τον Καραγκούνη να απειλήσουν. Οι Σενεγαλέζοι πάντως δεν έδειξαν να αιφνιδιάζονται, σωστά στημένοι, έκλεισαν διαδρόμους και το μοναδικό θετικό για την εθνική μας ήταν ένα χαμένο φάουλ από τον Καραγκούνη.

Όσο περνούσε ο χρόνος, οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν ρυθμό, πίεζαν ψηλά, κάτι που έφερε λάθη στην ελληνική άμυνα. Οι Ντραμέ, Γκομίς κατάφερναν να φέρνουν τη μπάλα στην επίθεση και η Σενεγάλη θα μπορούσε να σκοράρει στο 27', όμως ο Τζόρβας κατάφερε να «εγκλωβίσει» τον Νιάνγκ και να χαθεί μια σημαντική ευκαιρία.

Προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο

Η εικόνα της Εθνικής στο α' μέρος κατάφερε να... διασωθεί με την απόδοση του τελευταίου δεκαλέπτου. Η ομάδα του Ρεχάγκελ είχε καλύτερη ανάπτυξη από τον άξονα, απλώθηκε στο γήπεδο και ο Χαριστέας με τον Καπετάνο έγιναν πιο απειλητικοί. Μάλιστα, είχαμε και την κλασική ευκαιρία του 37' όταν ο φορ της Στεάουα έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Σαμαράς ήταν ένα... τσακ πιο πίσω και δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

Αλλαγές, αλλά και ίδιο σύστημα

Ο Ότο Ρεχάγκελ θέλησε να δοκιμάσει το ίδιο σύστημα, αλλά με διαφορετικά πρόσωπα, άλλαξε την τριπλέτα της επίθεσης, βάζοντας τον Γκέκα στην κορυφή, τον Σαλπιγγίδη δεξιά, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε στα αριστερά στη θέση του Σαμαρά στο 66'. Ο Καραγκούνης έμεινε εκτός, με τον Μόρα να μετατίθεται στα χαφ, και τον Παπαδόπουλο να παίρνει θέση στην άμυνα.

Η εικόνα πάντως της Εθνικής δεν άλλαξε, ακίνδυνη επιθετικά, αδυναμία στην ανάπτυξη, οι επιθετικοί δεν μπορούσαν να τροφοδοτηθούν και μια ελαφρά υπεροχή στο πρώτο τέταρτο δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Στον αντίποδα, οι Σενεγαλάζοι πιο «φρέσκιοι», πιο ορεξάτοι, με καλύτερη κυκλοφορία άρχισαν να πιέζουν, ο Σόου, με τον Νιάγκ έδιναν μάχες, ο Ντράμε προσπαθούσε από τα δεξιά και ο έλεγχος του αγώνα ήταν δικός τους.

Τη διαφορά ο Νιαγκ

Η κλάση του Νιάγκ αδιαμφισβήτητη και πλέον το έμαθαν και οι Έλληνες διεθνείς. Ο φορ της Μαρσέιγ δεν άφησε μια... χαμένη φάση, «κατάπιε» Σπυρόπουλο και Κυργιάκο και πέτυχε ένα όμορφο γκολ, κάνοντας τη διαφορά στο ματς.

Η παρουσία του Μάκου στα χαφ δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, κακή κυκλοφορία, ασύνδετη, υποτονική μεσαία γραμμή και αδυναμία στην δημιουργία φάσεων, ενώ φάνηκε αρκετά το κενό του Καραγκούνη. Κάποια γεμίσματα από τον άξονα δεν έφεραν αποτελέσματα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να διατηρούν τον έλεγχο. Το άσχημο βράδυ της Εθνικής έγινε ασχημότερο με το δεύτερο γκολ της Σενεγάλης, όταν ο Ενταό στο 80' με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-0.

Μάλιστα, ο Χαλκιάς ήταν αυτός που γλίτωσε το... Over με μια εξαιρετική επέμβαση του Κώστα Χαλκιά στο 89' στο σουτ του Ντιουφ από την μικρή περιοχή.

EΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας (46΄Χαλκιάς), Μόρας (69΄ Μάκος), Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (46΄ Παπαδόπουλος), Σαμαράς (66΄ Χριστοδουλόπουλος), Χαριστέας (46΄ Γκέκας), Καπετάνος (46΄ Σαλπιγγίδης).

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αμαρά Τραορέ): Ντιαγέ, Φατί, Μανγκάν, Ντιαβαρά, Ντραμέ, Ταβάρες, Γκομίς (56΄ Νταό), Ντιά (69΄ Μπα), Καμαρά Σ. (57΄ Ντιούφ), Καμαρά Ντ., Νιάνγκ.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις