Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 05:00
UPD:05:25
A- A A+

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 μ 5 Μποφόρ και από το βράδυ βορειοανατολικοί μέχρι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ. Από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά στα νότια 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 με 8 Μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες στα βόρεια. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους. Από το απόγευμα πιθανότητα καταιγίδας. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 τοπικά 8 Μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή