Πολιτική
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 μ 5 Μποφόρ και από το βράδυ βορειοανατολικοί μέχρι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ. Από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά στα νότια 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 με 8 Μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες στα βόρεια. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους. Από το απόγευμα πιθανότητα καταιγίδας. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 τοπικά 8 Μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)