Γκ. Μπράουν: Σε κρίσιμη καμπή για την οικονομική ανάκαμψη

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 10:57
REUTERS/ANDREW WINNING

A- A A+

Υπάρχουν κίνδυνοι για την οικονομική ανάκαμψη, εκτιμά ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν και τονίζει πως δεν είναι η στιγμή για αλλαγή πορείας, λίγους μήνες πριν τις εκλογές στη χώρα του.

Ο Μπράουν θα εκθέσει τις απόψεις του για το πως πιστεύει ότι μπορεί να διασφαλιστούν τόσο η ανάκαμψη όσο και η μελλοντική ανάπτυξη σε ομιλία του αργότερα σήμερα.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, σε ένα σταυροδρόμι για την ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας, αλλά και για την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση που θα καθορίσει τις επόμενες δεκαετίες για μας και τα παιδιά μας, αλλά και για τις οικογένειες και τα παιδιά σε όλον τον κόσμο», αναμένεται να επισημάνει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Διακυβεύονται πολλά. Δεν τολμάμε να θέσουμε σε κίνδυνο την ανάκαμψη», αναφέρεται επίσης στην ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει.

«Περάσαμε μαζί την καταιγίδα, αλλά ακόμα υπάρχουν μπροστά μας ουσιαστικοί κίνδυνοι. Θα υπάρξουν εμπόδια στο δρόμο. Πιστεύω πως ο μόνος τρόπος να τα ξεπεράσουμε είναι με το να δείξουμε την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα όπως στη διάρκεια της κρίσης», θα συμπληρώσει.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του Ιουνίου στη Βρετανία, οι Εργατικοί έχουν μειώσει την διαφορά δέκα μονάδων που τους χώριζαν από τους Συντηρητικούς και υπάρχει πλέον μεγάλη πιθανότητα κανένα από τα δύο κόμματα να μην συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή