«¶λωσε» το Στάμφορντ Μπριτζ η Ίντερ

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 23:44
UPD:17/03/2010 00:59

A- A A+

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Σάμιουελ Ετό η Ίντερ έφυγε νικήτρια από το Στάμφορντ Μπριτζ με 1-0 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Οι παίκτες του Ζόζε Μουρίνιο, ο οποίος επέστρεψε στο γήπεδο που γνώρισε μέρες δόξας, πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, διαψεύδοντας όχι μόνο αυτούς που τους ήθελαν να παίζουν μόνο για την ισοπαλία, αλλά και να αποκλείονται.

Εν τέλει, η Τσέλσι ήταν εκείνη που δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αφού δεν της βγήκε το παιχνίδι, πανικοβλήθηκε και εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 από το ματς του Σαν Σίρο, που διεξήχθη πριν από δυο εβδομάδες.

Στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι Λονδρέζοι ήταν καλύτεροι και είχαν μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, όμως η πλειονότητα των επιθέσεών τους σταματούσε στη διπλή άμυνα ζώνης, που είχε στήσει ο Πορτογάλος τεχνικός έξω από την περιοχή της ομάδας του.

Μαλουντά και Ανελκά από τα πλάγια και Ντρογκμπά στην κορυφή προσπαθούσαν συνεχώς να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως με τους Ζανέτι και Μαϊκόν ακροβολισμένους στα δυο άκρα και τους Μότα και Σνάιντερ να κάνουν εξαιρετική δουλειά στα χαφ, ήταν πολύ δύσκολο για τους παίκτες της Τσέλσι να βρουν χώρους για σουτ.

Αντίθετα, οι της Ίντερ έπαιρναν εύκολα μέτρα και θα μπορούσαν να είναι πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, αν οι Ετό και Μιλίτο ήταν πιο συγκεντρωμένοι στις τελικές τους προσπάθειες και όχι στο να διαμαρτύρονται συνεχώς στον Γερμανό διαιτητή Βόλφγκανγκ Σταρκ.

Στα τελευταία λεπτά του 45λέπτου η Τσέλσι έπιασε καλύτερο ρυθμό και απείλησε πιο ουσιαστικά, όμως όλες τις οι επιθέσεις κόπηκαν την τελευταία στιγμή. Την ίδια ώρα ο Ετό θα μπορούσε σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις να κάνει τη ζημιά, όμως ίσως και από υπερβολική σιγουριά δεν κατάφερε να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε σαφώς πιο δυναμικά απ' ότι το πρώτο με τους "μπλε" να έχουν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρόλα αυτά, όσο περνούσε η ώρα η Ίντερ ήταν εκείνη που έπαιζε καλύτερα, με πιο στρωτή κυκλοφορία της μπάλας και με πιο καθαρές ευκαιρίες.

Ο Κάρλος Αντσελότι, βλέποντας την ομάδα του να έχει μπλοκάρει, αποφάσισε να ρισκάρει, περνώντας αρχικά τον Κόουλ αντί του Μπάλακ -που πέρασε και δεν ακούμπησε- και στη συνέχεια τον Καλού στη θέση του Ζιρκόφ.

Η Τσέλσι κατάφερε έτσι να ανεβεί και να πιέσει, όμως, έδειχνε υπερβολικά ευάλωτη στις αντεπιθέσεις, αφού πλέον υπήρχαν άπλετοι χώροι για κούρσες από του παίκτες της Ίντερ. Πράγματι, σε διαφορετικές περιπτώσεις, Πάντεφ, Μιλίτο και Ετό έφυγαν βρέθηκαν απέναντι από τον Τέρνμπουλ και όπως συμβαίνει συνήθως, μία έμελλε να είναι η πιο καθοριστική απ' όλες. Ήταν εκείνη του 78ου λεπτού, όπου ο Σνάιντερ βρήκε με μια γλυκιά μπαλιά τον Ετό με τον Καμερουνέζο να ξεχύνεται πίσω από την άμυνα της Τσέλσι και με ένα δεξί εξωτερικό πλασέ να γράφει το 1-0.

Το γκολ "έκοψε" τα πόδια των γηπεδούχων, που δεν είχαν τις δυνάμεις για να κάνουν την υπέρβαση και η αποβολή του Ντιντιέρ Ντρογμπά με απευθείας κόκκινη κάρτα για πάτημα εκτός φάσης του Μότα απλώς επιβεβαίωσε την ήττα της ομάδας του.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι (Κάρλος Αντσελότι): Τέρνμπουλ, Ιβάνοβιτς, ¶λεξ, Τέρι, Ζιρκόφ (73' Καλού), Μίκελ, Μπάλακ (62' Κόουλ), Λάμπαρντ, Ανελκά, Μαλουντά, Ντρογκμπά

Ίντερ (Ζοζέ Μουρίνιο): Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Μότα (90+ Ματεράτσι), Σνάιντερ (85' Μαρίγκα), Πάντεφ (75' Στάνκοβιτς), Μιλίτο, Ετό

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις