Νίκη στη Σεβίλλη και πρόκριση για ΤΣΣΚΑ

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 23:51
UPD:23:58
REUTERS/MARCELO DEL POZO

A- A A+

Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Σεβίλλης και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Champions League.

Η παγωμένη Ρωσία μπορεί να μην έδωσε το πλεονέκτημα στην ΤΣΣΚΑ, ωστόσο ούτε το... καυτό «Σαντσεθ Πιθχουάν» ήταν αρκετό να της στερήσει τo εισιτήριο για τους «8».

Ο Σλούτσκι πήρε την... ταυτότητα του Χιμένεθ και με την... βοήθεια του Πάλοπ η ΤΣΣΚΑ επιβλήθηκε 2-1 και σε συνδυασμό με το 1-1 της Ρωσίας έκανε τη μεγάλη έκπληξη.

Κανείς δεν πίστευε στα μάτια του όταν μετά το τέλος του α' μέρους είχαν επιτευχθεί δυο τέρματα... Σε ένα πολύ άσχημο πρώτο ημίχρονο, οι δυο ομάδες έκαναν τρεις φάσεις (!) πέτυχαν δυο γκολ και όλα έδειχναν παράταση. Οι Ρώσοι έβγαιναν με αντεπιθέσεις και στο 26' έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με την αντίπαλη εστία, ωστόσο τα σουτ του Χόντα δεν βρήκαν στόχο. Οι Σεβιγιάνοι πήραν αψήφιστα την προειδοποίηση του Ιάπωνα, και στο 39' ήρθε το πρώτο σοκ. Ο Χόντα βρήκε τον Νέσιντ, και ο τελευταίος με ωραία ατομική ενέργεια πάγωσε την Ανδαλουσία.

Όλα αυτά όμως για δυο λεπτά, αφού στη μοναδική φάση που η άμυνα των Ρώσων δεν ήταν στημένη σωστά ήρθε η ισοφάριση. Ο Νάβας βρήκε τον ξεχασμένο Περτότι και ο τελευταίος δεν είχε πρόβλημα να ισοφαρίσει

Δίχως αμφιβολία το μπάσιμο των Σεβιγιάνων ήταν δυναμικό, ο Κανουτέ έδειχνε ορεξάτος, ο Νάβας απειλούσε από τα πλάγια, όμως οι ευκαιρίες πήγαν ανεκμετάλλευτες. Κάπου εκεί αποφάσισε ο... Χόντα να πάρει μπρος και με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 56' έστειλε την ομάδα του στους «8». Βέβαια, για να βρεθεί η μπάλα στα δίχτυα βοήθησε και ο Πάλοπ που παρά την εμπειρία του δεν υπολόγισε καθόλου την πορεία της μπάλας.

Η συνέχεια ήταν ραμμένη στα μέτρα της ΤΣΣΚΑ, ο Σλούτσκι έκανε ότι ήθελε από τον πάγκο και ο Χιμένεθ με τους παίκτες του αδυνατούσαν να... καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Οι συνθέσεις:

ΣΕΒΙΛΛΗ (Μανόλο Χιμένεθ): Πάλοπ, Φάτζιο, Ντραγκουτίνοβιτς, Νάβας, Ζοκορά, Φαμπιάνο, Ρενάτο (71' Νεγρέδο), Ντιέγκο Καπέλ (46' Κανουτέ), Ναβάρο (74' Αντριάνο), Περότι, Στανκεβίτσιους

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σεμπέρας, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Γκονζάλες (87' Μαμάεφ), Κράσιτς (72' Οντία), Χόντα (82' Ράχιμιτς), Αλντονίν, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Νέσιντ

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις