Γ. Καρατζαφέρης: Κρατάει χρόνια η αδικία της Πολιτείας έναντι των αστυνομικών

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 18:14
A- A A+

Με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι «η αδικία της Πολιτείας απέναντι στους αστυνομικούς κρατάει χρόνια», προσθέτοντας ότι «το θέμα δεν είναι ούτε τωρινό, ούτε χθεσινό, αλλά τώρα η αδικία γίνεται πιο εμφανής μετά τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης».

Ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε επίσης πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μπρος στην απειλή, που αντιμετωπίζει η κοινωνική ειρήνη, κάτω από δυσβάσταχτα, πράγματι, μέτρα αλλά, και τη χρησιμοποίηση τέτοιων προϋποθέσεων από κάποιους, πρέπει να ξέρουμε ότι ο αστυνομικός θα κληθεί να δώσει το "παρών". Τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, να μην αισθάνεται αδικημένος γι άλλη μια φορά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρ. Φωτόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ζήτησε από τον κ. Καρατζαφέρη «να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά της Ομοσπονδίας γιατί τα μέτρα που θα ληφθούν εις βάρος των ένστολων, είναι άδικα», ενώ εξέφρασε τους φόβους του ότι οι αστυνομικοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν «ως ανάχωμα των κυβερνώντων» τις πιθανές κοινωνικές αντιδράσεις, που θα υπάρξουν.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι «δεν θα μπούμε σε τέτοιες λογικές» και γι' αυτό ζήτησε τη στήριξη του ΛΑΟΣ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αδικίες.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Δ. Γεωργατζής, υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί είναι «από τους λίγους που πιστεύουν στην πατρίδα» και γι' αυτό δεν αρνήθηκαν ποτέ ό,τι ήταν για το καλό της.

«Όμως άλλο αυτό και άλλο η λαίλαπα, που ζούμε τώρα. Θα πρέπει, οι κυβερνώντες να σκύψουν πάνω στα προβλήματα αυτά για να βρούμε μια δίκαιη λύση», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή