Αφιέρωμα στο καταλανικό θέατρο

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010 08:35
A- A A+

Το σύγχρονο καταλανικό θέατρο συστήνεται στο ελληνικό κοινό μέσα από ένα διήμερο αφιέρωμα που διοργανώνει το θέατρο Studio Mαυρομιχάλη, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καταλανικής Γλώσσας και Κουλτούρας και τη Σάλα Μπέκετ της Βαρκελώνης.

Για πρώτη φορά, θα παρουσιαστούν στην Ελλάδα τρία σύγχρονα καταλανικά έργα με τη μορφή θεατρικού αναλογίου και θα διεξαχθεί συζήτηση για το καταλανικό θέατρο, παρουσία των δύο εκ των τριών συγγραφέων.

Τη Μ. Δευτέρα στις 18.00, θα παρουσιαστεί το έργο «Μετά από εμένα το χάος» της Luisa Cunille, σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμαννουήλ, σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου, με τους ηθοποιούς ¶ννα Μάσχα και Γιώργο Παπαδημητράκη.

Την ίδια ημέρα, θα ακολουθήσει το έργο «Δύο γυναίκες χορεύουν», του Josep Maria Benet Jornet, σε σκηνοθεσία της Ελένης Γεωργοπούλου, με τις Νίτα Παγώνη και Μαρία Τσιμά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Τη Μ. Τρίτη 30 Μαρτίου, στις 18.00 σειρά έχει το έργο «Δέρμα στις φλόγες» του Guillem Clua , σε σκηνοθετική επιμέλεια του Φώτη Μακρή, με τους Γιώργο Νινιό, Στέλλα Κρούσκα, Μενέλαο Χαζαράκη και Ευαγγελία Καπόγιαννη.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με το στρογγυλό τραπέζι για το καταλανικό θέατρο, στο οποίο συμμετέχουν οι μεταφραστές, οι σκηνοθέτες και οι συγγραφείς Josep Maria Benet Jornet και Gulille Clua.

Πληροφορίες: Είσοδος ελεύθερη, με κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 210-6453330.

Προτεινόμενα για εσάς