Παρατάσεις θεατρικών παραστάσεων

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 08:40

A- A A+

Η θεατρική σεζόν δεν τελειώνει το Πάσχα, καθώς πολλοί θίασοι ανακοίνωσαν την παράταση των παραστάσεών τους μετά τις γιορτές.

Στο κλασικό ρεπερτόριο, η Μπέττυ Αρβανίτη και ο Γιάννης Φέρτης , συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, με το αριστούργημα του ¶ντον Τσέχωφ, «Βυσσινόκηπος», από την Τετάρτη 7 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 18 Απριλίου. Η σκηνοθεσία είναι του Στάθη Λιβαθινού και η νέα μετάφραση της Χρύσας Προκοπάκη.

«Ο τρελαντώνης», το κλασικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, που ανέβηκε στη Μικρή Σκηνή του θεάτρου Ορφέας, θα παρουσιαστεί σε νέο κύκλο παραστάσεων από το Σάββατο 10 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 16 Μαϊου.

Ίσως μάλιστα να το δούμε και σε διάφορα φεστιβάλ φέτος το καλοκαίρι. Στο ίδιο θέατρο, στη σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς, η Βάσια Παναγοπούλου και η Αλεξάνδρα Λαδικού, ερμηνεύουν το πρωταγωνιστικό δίδυμο μάνας-κόρης στο προκλητικό έργο του Τζ. Μπέρναρντ Σω «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρρεν», από την Τετάρτη 7 μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου. Η σκηνοθετική σφραγίδα είναι του Ανδρέα Βουτσινά.

Στο θέατρο Διάνα, η Ελένη Ράντου και ο ¶κης Σακελλαρίου, συνεχίζουν να καβγαδίζουν στην κωμωδία «33 φορές να φύγεις», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Κακλέα, για εννιά ακόμη παραστάσεις μετά το Πάσχα, μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου.

Στο θέατρο Χώρα, ανακοινώθηκε παράταση για τρία έργα: Το ροκ μιούζικαλ «Rent» του Τζόναθαν Λάρσον, σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου και απόδοση κειμένου του Γιώργου Καπουτζίδη ανεβαίνει από τις 7-18 Απριλίου, (στη Σκηνή Νέα Χώρα). Στη δεύτερη σκηνή του θεάτρου, από τις 11 έως τις 20 Απριλίου συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Η πέτρα της υπομονής» του Ατίκ Ραχίμι, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, με τους Νεκταρία Γιαννουδάκη και Δρόσο Σκώτη. Ο Γιώργος Παλούμπης, ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε τον «Πάκμαν», θα συνεχίσει να σκιαγραφεί το πορτρέτο του σύγχρονου Έλληνα από την Τετάρτη 7 μέχρι τις 18 Απριλίου, στη Σκηνή Μικρή Χώρα.

Οι «Όροι συμβολαίου», του πρωτοεμφανιζόμενου νεαρού Βρετανού συγγραφέα Μάικ Μπάρλετ, θα βρίσκονται επί σκηνής από τη Δευτέρα 12 Απριλίου έως την Τρίτη 11 Μαϊου στο Studio Μαυρομιχάλη. Το έργο είναι επίκαιρο καθώς σχολιάζει τις εργασιακές σχέσεις στις πολυεθνικές εταιρείες και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τις Στέλλα Κρούσκα και Εκάβη Ντούμα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φώτης Μακρής.

Τέλος, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν το μιούζικαλ «Μazoo and the Ζοο» μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου, στην παιδική σκηνή του θεάτρου Αλίκη.

Προτεινόμενα για εσάς