Εξελίξεις στην υπόθεση της «17Ν», ποινική δίωξη κατά του Γιάννη Σερίφη

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2002 07:11
A- A A+

Νέα διάσταση στις έρευνες για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γιάννη Σερίφη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση. Ο Γιάννης Σερίφης εκλήθη την Τρίτη για απολογία από τον ειδικό εφέτη ανακρική Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή. Η δίωξη ασκήθηκε με βάση τις απολογίες των ήδη υποδίκων για την υπόθεση, και ειδικότερα του Παύλου Σερίφη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο εξάδελφός του Γιάννης, ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης. Αργότερα όμως αναίρεσε τον ισχυρισμό του αυτό.

Χθες ο κ. Ζερβομπεάκος έλαβε το απολογητικό υπόμνημα του Βασίλη Ξηρού, ο οποίος σύμφωνα με τον συνήγορό του αναιρεί το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσής του, υποστηρίζοντας ότι ήταν προϊόν πιέσεων.

Ο κ. Ζερβομπεάκος απήγγειλε 12 συμπληρωματικές κατηγορίες εις βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί την Κυριακή. Σήμερα, θα απολογηθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας και την Παρασκευή ο Τζωρτζάτος και ο Ψαραδέλλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή