Πολιτική
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2002 07:11

Εξελίξεις στην υπόθεση της «17Ν», ποινική δίωξη κατά του Γιάννη Σερίφη

Νέα διάσταση στις έρευνες για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γιάννη Σερίφη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση. Ο Γιάννης Σερίφης εκλήθη την Τρίτη για απολογία από τον ειδικό εφέτη ανακρική Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή. Η δίωξη ασκήθηκε με βάση τις απολογίες των ήδη υποδίκων για την υπόθεση, και ειδικότερα του Παύλου Σερίφη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο εξάδελφός του Γιάννης, ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης. Αργότερα όμως αναίρεσε τον ισχυρισμό του αυτό.

Χθες ο κ. Ζερβομπεάκος έλαβε το απολογητικό υπόμνημα του Βασίλη Ξηρού, ο οποίος σύμφωνα με τον συνήγορό του αναιρεί το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσής του, υποστηρίζοντας ότι ήταν προϊόν πιέσεων.

Ο κ. Ζερβομπεάκος απήγγειλε 12 συμπληρωματικές κατηγορίες εις βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί την Κυριακή. Σήμερα, θα απολογηθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας και την Παρασκευή ο Τζωρτζάτος και ο Ψαραδέλλης.