Παρίσι και Αγκυρα συμφωνούν ότι διαφωνούν για την ένταξη

Επίσκεψη Ερντογάν στο Παρίσι
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 09:29
A- A A+

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. επανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό χθες στο Παρίσι.

Κατά τη συνάντηση που είχαν, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αποδέχθηκε την πρόσκληση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Τουρκία και να δει ο ίδιος την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα, ωστόσο και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις ευρύτατα αποκλίνουσες απόψεις τους για την τουρκική ένταξη στην ΕΕ.

«Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πιέρ Λελούς, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε ο κ.Ερντογάν με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν.

«Η Τουρκία έχει το σχέδιό της, αυτό για την ενσωμάτωσή της στους "27". Σεβόμαστε το σχέδιο αυτό, αλλά εμείς έχουμε το δικό μας σχέδιο, αυτό μιας μεγάλης Ευρώπης, των "27" σε σύμπραξη με τη Ρωσία και την Τουρκία"», υπογράμμισε ο Λελούς.

Η Τουρκία έχει απορρίψει την πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας για μια "προνομιακή σύμπραξη" με την ΕΕ αντί μιας πλήρους ένταξής της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή