Βρετανία: Οι Εργατικοί παρουσίασαν το μανιφέστο τους

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010 15:25
REUTERS/STEFAN WERMUTH

A- A A+

Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι δεν θα διακινδυνεύσει να αποδυναμώσει μία εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη με «παράτολμες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες τη φετινή χρονιά», καθώς παρουσίασε το μανιφέστο του εν όψει των γενικών εκλογών της 6ης Μαΐου.

Παράλληλα, οι Εργατικοί ανακοίνωσαν ότι οι εξαγορές εταιριών θα πρέπει να έχουν τη στήριξη των δύο τρίτων των μετόχων.

Επίσης, το Εργατικό Κόμμα δεσμεύτηκε να υποχρεώσει τις τράπεζες να αυξήσουν τα ίδια κεφάλαια και να διασπάσει τις κρατικές τράπεζες σε μικρότερα τμήματα.

«Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε την οικονομία όσο η ανάπτυξη είναι ακόμη εύθραυστη επιμένοντας στο στόχο μας για αύξηση των δημοσίων δαπανών μέσα στον επόμενο χρόνο για να διατηρηθεί η διαδικασία ανάκαμψης... Μόλις διασφαλιστεί η ανάκαμψη, θα μειώσουμε γρήγορα το έλλειμμα του προϋπολογισμού», ανακοίνωσαν οι Εργατικοί.

Το Εργατικό Κόμμα σχεδιάζει να μειώσει στο μισό το έλλειμμα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια και υποστηρίζει ότι τα σχέδια των αντιπολιτευόμενων Συντηρητικών για ταχύτερες και βαθύτερες μειώσεις μπορούν να εκτροχιάσουν τη διαδικασία ανάκαμψης.

Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση διατείνεται ότι πιθανή αποτυχία να αντιμετωπιστεί το θέμα του ελλείμματος μπορεί να καταστρέψει τη διαδικασία ανάκαμψης.

Οι Συντηρητικοί προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, αλλά όχι αρκετά για να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες στη Sun, οι Συντηρητικοί προηγούνται κατά έξι μονάδες, διαφορά που δεν τους εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή