Eurocontrol: Ματαίωση των μισών υπερατλαντικών πτήσεων

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 22:51
UPD:23:35

Σύμφωνα με αξιωματούχους της βρετανικής υπηρεσίας εναέριας κυκλοφορίας, θα επιτραπεί να πραγματοποιηθούν μόνο πτήσεις έκτακτης ανάγκης.

A- A A+

Οι μισές πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών αναμένεται να ματαιωθούν αύριο Παρασκευή, όπως εκτιμά η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol, σε νεότερη ανακοίνωσή της για την κατάσταση που επικρατεί λόγω του νέφους της στάχτης από το ισλανδικό ηφαίστειο Εϊγιαφιατλαγιοκούλ.

Ο εναέριος χώρος της Βρετανίας θα παραμείνει κλειστός, στο μεγαλύτερο μέρος του, τουλάχιστον μέχρι τις 15:00 (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με αξιωματούχους της βρετανικής υπηρεσίας εναέριας κυκλοφορίας, θα επιτραπεί να πραγματοποιηθούν μόνο πτήσεις έκτακτης ανάγκης και, ενδεχομένως, ορισμένες πτήσεις από τη Βόρεια Ιρλανδία και τα Δυτικά Νησιά προς και από τη Γλασκόβη, το Εδιμβούργο και το Πρέστγουικ.

Εν τω μεταξύ, από την μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας έγινε γνωστό ότι το νέφος έφτασε στα βόρεια της χώρας και γύρω στις 03:00 της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) αναμένεται ότι θα καλύψει τον ουρανό πάνω από το Παρίσι και το Λουξεμβούργο.

Στη βόρεια Γαλλία και στην περιοχή του Παρισιού τα αεροδρόμια θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 15:00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

Παράλληλα, o εναέριος χώρος τoυ Βελγίου θα παραμείνει κλειστός μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ και η Πολωνία δήλωσε οτι κλείνει τον εναέριο χώρο της από σήμερα στις 10.00 ώρα Ελλάδας και μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Επιπλέον, η γερμανική υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται τα δρομολόγια από και προς τα αεροδρόμια του Αμβούργου, του Βερολίνου, του Ανόβερου και της Βρέμης.

Τα αεροδρόμια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 9 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).

Επίσης, από τα μεσάνυχτα απόψε θα κλείσει και το κυριότερο αεροδρόμιο της Φινλανδίας, αυτό του Ελσίνκι-Βαντάα. Ταυτόχρονα, ματαιώνονται όλες οι πτήσεις εσωτερικού από και προς τα 25 αεροδρόμια της χώρας μέχρι και τις 15:00 της Παρασκευής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή