Σταδιακή αποκατάσταση των αεροπορικών ταξιδίων

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 07:12
A- A A+

Στη Νέα Υόρκη, έφτασαν τις τελευταίες ώρες πολλά αεροσκάφη από την Ευρώπη, για να μεταφέρουν τους εκατοντάδες ταξιδιώτες που περιμένουν εδώ και ημέρες να βρουν πτήση για την Ευρώπη. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, τοπική ώρα (07:00 της Τρίτης ώρα Ελλάδας) προβλέπεται ότι μόνο για το Παρίσι θα αναχωρήσουν τουλάχιστον έξι πτήσεις.

Η πρώτη πτήση της Air France με προορισμό τη γαλλική πρωτεύουσα αναμένεται να απογειωθεί από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης στις 19:40, με τρεις ώρες καθυστέρηση. Οι πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για τις 22:00, 23:40 και 00:45 θα καθυστερήσουν επίσης λόγω της περίπλοκης διαδικασίας του check-in ή της αλλαγής εισιτηρίων.

Η εταιρεία OpenSkies έχει προγραμματίσει δύο δρομολόγια από το αεροδρόμιο του Νιούαρκ για το Παρίσι, αργά το βράδυ. Αργότερα αναμένεται να αναχωρήσει και ένα αεροσκάφος της Air France που έφτασε στη Νέα Υόρκη από την Τουλούζη, το αεροδρόμιο της οποίας λειτουργούσε ως πύλη εξόδου από τη Γαλλία, μέχρι να ξανανοίξουν τα διεθνή αεροδρόμια του Παρισιού.

Χιλιάδες επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί εδώ και πολλές ημέρες στις ΗΠΑ λόγω της ηφαιστειακής τέφρας που παρέλυσε τις ευρωπαϊκές αερομεταφορές. Μεταξύ αυτών είναι και 12.000 Γάλλοι, οι μισοί εκ των οποίων περιμένουν αεροπλάνο στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή