Βρετανία: Τις εντυπώσεις κέρδισαν Κάμερον - Κλεγκ

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 00:02
UPD:00:40

A- A A+

Αντικρουόμενα είναι τα αποτελέσματα των δύο πρώτων δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν μετά τη δεύτερη τηλεμαχία των υποψηφίων για τις βρετανικές εκλογές της 6ης Μαΐου.

H μια εξ αυτών αναδεικνύει νικητή τον ηγέτη των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ η άλλη τον ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Sun, ο Κάμερον συγκεντρώνει ποσοστό 36% και έπονται ο Κλεγκ με 32% και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν με 29%.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes για λογαριασμό του ITV News, ο Κλεγκ με ποσοστό 33% και ακολουθούν οι Κάμερον και Μπράουν με 30% ο καθένας.

Στο επίκεντρο του δεύτερου ντιμπέιτ βρέθηκαν διεθνή ζητήματα, μεταξύ των οποίων, η κλιματική αλλαγή, η Ευρώπη, τα πυρηνικά όπλα κ.ά.

Σημειώνεται ότι τις εντυπώσεις στην πρώτη τηλεμαχία είχε κλέψει ο Νικ Κλέγκ. Προσπαθώντας, λοιπόν, να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, οι κ.κ. Μπράουν και Κάμερον, επιτέθηκαν στον Κλεγκ.

Μάλιστα ο Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος έδειχνε πιο νευρικός συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα, τον κατηγόρησε ότι διακινδυνεύει την ασφάλεια της χώρας αρνούμενος να δεσμευτεί για την αναβάθμιση του πυρηνικού οπλοστασίου των υποβρυχίων Trident.

Από την πλευρά του ο Κλεγκ, ο οποίος, ωστόσο, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο διατήρησης ορισμένων πυρηνικών όπλων, επιδιώκει να στρέψει την οργή των ψηφοφόρων στα άλλα δύο κόμματα υπενθυμίζοντάς τους τα σκάνδαλα με τα αμφιλεγόμενα βουλευτικά έξοδα των πολιτικών.

Ο Κάμερον, ανακτώντας την ευφράδειά του σε σχέση με το πρώτο ντιμπέιτ, επέκρινε τη στάση του Κλεγκ.

«Νομίζω ότι τώρα αρχίζουν να θυμώνουν με ορισμένους πολιτικούς που λένε ότι το κόμμα τους ήταν καλύτερο από όλα τα άλλα. Ειλικρινά, όλοι είχαμε προβλήματα με αυτό», επεσήμανε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή