Βρετανία: Μία γκάφα αναμένεται να στοιχίσει ακριβά στον Γκόρντον Μπράουν

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 16:59
REUTERS/SUZANNE PLUNKETT

A- A A+

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πιάστηκε εν αγνοία του από ανοιχτό μικρόφωνο να αποκαλεί «φανατισμένη» μια ψηφοφόρο με την οποία είχε μόλις συνομιλήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας.

Παρουσία των ΜΜΕ, η 65χρονη Τζίλιαν Ντάφι είχε θέσει επίμονα ερωτήματα στον πρωθυπουργό για διάφορα ζητήματα, όπως το διογκούμενο έλλειμμα της Βρετανίας, η μετανάστευση, οι συντάξεις, τα πανεπιστημιακά δίδακτρα.

Στη συνέχεια, και αφού τη χαιρέτισε ευγενικά, ο Μπράουν μπήκε στο αυτοκίνητό του. Θεωρώντας ότι τον ακούει μόνο ο συνεπιβάτης του αλλά ενώ έχει αμελήσει να αφαιρέσει το μικρόφωνο του Sky News που εξακολουθεί να είναι ανοιχτό, ο πρωθυπουργός ακούγεται να λέει: «Αυτό ήταν σκέτη καταστροφή. Δεν έπρεπε να με είχαν βάλει με αυτή τη γυναίκα. Ποιανού ιδέα ήταν; Ήταν γελοίο».

Όταν ο συνεπιβάτης του τον ρώτησε τι του είχε πει η γυναίκα, εκείνος απαντά: «Τα πάντα! Ήταν απλά μια φανατισμένη γυναίκα που έλεγε ότι ψήφιζε Εργατικούς».

Αργότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε δημόσια συγγνώμη στη γυναίκα, ενώ της τηλεφώνησε προκειμένου να απολογηθεί και σε προσωπικό επίπεδο.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε: «Ο κ. Μπράουν ζήτησε συγγνώμη από την κ. Ντάφι προσωπικά από το τηλέφωνο. Δεν πιστεύει ότι είναι φανατισμένη. Απλώς ξέσπασε στο αυτοκίνητο μετά από μία δύσκολη συνομιλία».

Οι Συντηρητικοί δήλωσαν ότι τα σχόλια του κ. Μπράουν μιλούν από μόνα τους,ενώ αναλυτές σχολιάζουν ότι η γκάφα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για τον Μπράουν καθώς καταδεικνύει το χάσμα ανάμεσα στη δημόσια εικόνα του και τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή