Βρετανία: Νικητής του τελευταίου ντιμπέιτ ο Κάμερον

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 00:37
UPD:01:01

A- A A+

Νικητής του τρίτου και τελευταίου ντιμπέιτ, με επίκεντρο την οικονομία, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου στη Βρετανία αναδείχθηκε ο ηγέτης του κόμματος των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεμαχίας.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Yougov για την εφημερίδα Sun, ο Κάμερον συγκέντρωσε ποσοστό 41%, με τον ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ και τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν να ακολουθούν με 32% και 25%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes για το ITV, το ποσοστό του ηγέτη των Συντηρητικών ανήλθε στο 35%, του Κλεγκ στο 33% και του Μπράουν στο 26%.

Κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από τους ψηφοφόρους να τον κρίνουν με βάση τα όσα πέτυχε στην οικονομία και όχι για την προσωπικότητά του.

Προσπάθησε ΔΕ να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μετά τη γκάφα που έκανε την Τετάρτη, όταν αποκάλεσε «φανατική» μια γυναίκα με την οποία συνομιλούσε, ξεχνώντας ότι το μικρόφωνό του ήταν ανοιχτό.

«Η δουλειά αυτή (σ.σ. του πρωθυπουργού) περιλαμβάνει πολλά πράγματα και, όπως είδαμε χθες, δεν τα καταφέρνω όλα», παραδέχτηκε ενώπιον του ακροατηρίου, στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.

«Όμως ξέρω πραγματικά να ελέγχω την οικονομία, τόσο στις καλές όσο και στις κακές περιόδους», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο ηγέτης των Συντηρητικών εμφανίστηκε μαχητικός και υποστήριξε ότι η βρετανική οικονομία χρειάζεται αλλαγή για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Ο Κλεγκ, τέλος, προσπάθησε για άλλη μια φορά να προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση. «Ο τρόπος με τον οποίο αυτοί (σ.σ. Εργατικοί και Συντηρητικοί) μας ώθησαν στα δύσκολα, δεν είναι η λύση», υποστήριξε. Υποσχέθηκε τέλος ότι θα απαλλάξει από τους φόρους όλα τα εισοδήματα κάτω των 10.000 λιρών (περίπου 11.000 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι τις εντυπώσεις στην πρώτη κατά σειρά τηλεμαχία είχε κερδίσει ο Νικ Κλεγκ, ενώ στη δεύτερη θετικά σχόλια απέσπασαν τόσο ο Κλεγκ όσο και ο Κάμερον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή