Bρετανία: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 12:47
UPD:13:03

A- A A+

Τρεις ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας Εργατικών, Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών εν όψει των γενικών εκλογών της Πέμπτης, με τις δημοσκοπήσεις να εξακολουθούν να μην καταδεικνύουν ξεκάθαρο αποτέλεσμα.

Οι Συντηρητικοί εμφανίζουν το μεγαλύτερο συνολικό ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο όχι αρκετό για να εξασφαλίσουν απόλυτη πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο.

Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές με το πιο αβέβαιο αποτέλεσμα από το 1992, δημοσκόπηση της ICM για την Guardian προβλέπει 33% για του Τόρις και 28% για τους Εργατικούς και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, ενώ η YouGov για λογαριασμό της Sun δίνει 34% στους Συντηρητικούς, 29% στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και 28% στους Εργατικούς, ποσοστά που θα οδηγούσαν κατά πάσα πιθανότητα σε κοινοβούλιο χωρίς απόλυτη πλειοψηφία.

Την ίδια στιγμή, πολλά είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν για την επόμενη ημέρα των εκλογών, εφόσον δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία εδρών. Πηγές από το στρατόπεδο των Συντηρητικών απέρριψαν ως «φημολογίες» δημοσιεύματα εφημερίδων που υποστήριζαν ότι ο ηγέτης των Τόρις Ντέιβιντ Κάμερον έχει απορρίψει το ενδεχόμενο συνασπισμού με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Τόσο η Daily Telegraph όσο και η Guardian αναφέρουν ότι θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, με τη στήριξη των Ενωτικών βουλευτών από τη Βόρειο Ιρλανδία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή