Νέες κινητοποιήσεις σήμερα

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010 09:06
UPD:14:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή οργανώνουν για σήμερα το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ.

A- A A+

Συγκέντρωση πένθους και διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στις 18.00 στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι της χώρας μας εκφράζουν οργή και αγανάκτηση για την εν ψυχρώ δολοφονία εργαζομένων και για τα σκληρά και άδικα αντεργατικά μέτρα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν «όλους τους εργαζόμενους να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά στις έδρες των εργατικών κέντρων και όλους τους Έλληνες πολίτες να εκφράσουν τη δική τους συμβολική διαμαρτυρία με γενική δεκάλεπτη διακοπή (σβήσιμο) του φωτισμού από 20:50 έως 21:00 σήμερα το βράδυ».

Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ.

Νέες κινητοποιήσεις οργανώνονται για σήμερα και στη Θεσσαλονίκη. Συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ στις 7 το απόγευμα στο ¶γαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και το Εργατικό Κέντρο και η ΕΔΟΘ στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς στην Αριστοτέλους.

24ωρη απεργία ΟΤΟΕ, ΠΟΕ - ΟΤΑ

Εν τω μεταξύ, 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί σήμερα η ΟΤΟΕ εκφράζοντας την οργή και τη διαμαρτυρία των εργαζομένων του κλάδου για το θάνατο των τριών συναδέλφων τους.

«Το τραγικό αυτό γεγονός που στέρησε τη ζωή σε τρεις συναδέλφους μας (2 γυναίκες και 1 άνδρας) είναι η θλιβερή συνέπεια των αντιλαϊκών μέτρων που ξεσήκωσαν τη λαϊκή οργή και τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, το οποίο, όμως, έχει φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς. Οι φυσικοί αυτουργοί πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα και η ΠΟΕ - ΟΤΑ, αντιδρώντας στην ψήφιση των μέτρων.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι σύλλογοι – μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. που επιθυμούν μπορούν την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης (Πέμπτη 6 Μαΐου 2010) να προχωρήσουν σε καταλήψεις Δημαρχείων και άλλων Δημοτικών κτιρίων.

Κλειστά σήμερα και αύριο τα φαρμακεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο επάγγελμα των φαρμακοποιών.

Σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει πως «ο επιχειρούμενος περιορισμός του αρθμού των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους θα επιφέρουν δραματικές επιπτώσεις στον κλάδο και θα υποβαθμίσουν την παρεχόμενη ασφαλιστική περίθαλψη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή