Συγχαρητήρια Μεντβέντεφ στο νέο Βρετανό πρωθυπουργό

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010 00:27

«Η Ρωσία επιθυμεί την αρμονική ανάπτυξη της συνεργασίας και τη δημιουργία μιας ισότιμης εταιρικής σχέσης με τη Μεγάλη Βρετανία ως ενός βασικού πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής της και ως ενός σημαντικού παράγοντα για την ασφάλεια και τη διεθνή σταθερότητα», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

A- A A+

Το νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρη ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ η ρωσική διπλωματία εξέφρασε την ελπίδα της για μια «νέα σελίδα» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Ρωσία επιθυμεί την αρμονική ανάπτυξη της συνεργασίας και τη δημιουργία μιας ισότιμης εταιρικής σχέσης με τη Μεγάλη Βρετανία ως ενός βασικού πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής της και ως ενός σημαντικού παράγοντα για την ασφάλεια και τη διεθνή σταθερότητα», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε μήνυμα του προς τον Ντέιβιντ Κάμερον, το οποίο διαβιβάστηκε από το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

«Ελπίζουμε ότι μια νέα σελίδα θα ανοίξει στις διμερείς σχέσεις με την Μεγάλη Βρετανία», επεσήμανε νωρίτερα ο Αντρέι Νεστερένκο, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα του ότι η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στο Λονδίνο θα επιδείξει ρεαλισμό στο ζήτημα των διεθνών σχέσεων.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή