Η οικονομία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ συνεχίζουν οι διορισμοί υφυπουργών στην ιστορική κυβέρνηση συνασπισμού.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να έχει έτοιμο προς ψήφιση έκτακτο προϋπολογισμό εντός 50 ημερών, με στόχο τη μείωση του υπέρογκου δημοσιονομικού ελλείμματος. Ο Κάμερον δήλωσε χθες ότι η κυβέρνησή του έχει τη χειρότερη οικονομική κληρονομιά της σύγχρονης εποχής.
Σύντομα αναμένεται επίσης νομοθεσία για τη θέσπιση φόρου στις τράπεζες, η σύσταση επιτροπής που θα διερευνήσει τη δυνατότητα διαχωρισμού των τραπεζών σε επενδυτικές και εμπορικές και η ισχυροποίηση του εποπτικού ρόλου της Τράπεζας της Αγγλίας.
Επίσης, αναμένεται νομοθεσία που θα θεσπίσει σταθερή πενταετή θητεία για το κοινοβούλιο, εκτός από την περίπτωση που τουλάχιστον το 55% των βουλευτών ψηφίσουν υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
Ο βρετανικός Τύπος αναφέρεται σήμερα εκτενώς στη σχέση των δύο αρχηγών των παρατάξεων που συνθέτουν την κυβέρνηση συνασπισμού. Ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Νικ Κλεγκ στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη Τύπου χθες φάνηκαν να έχουν πολύ καλό κλίμα στις σχέσεις τους, μετά από τα σκληρά λόγια που αντάλλαξαν κατά την προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, σχολιαστές προειδοποίησαν για τα πιθανά μελλοντικά προβλήματα, λόγω των ιδεολογικών διαφορών ανάμεσα στα δύο κόμματα και της έλλειψης εμπειρίας στη χώρα από κυβερνήσεις συνασπισμού.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι διορισμοί σε υφυπουργεία, ενώ χθες συνεδρίασε για πρώτη φορά το νεοσύστατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, με τη συμμετοχή υπουργών, στρατιωτικών αρχηγών και επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών.
Παράλληλα, στο Εργατικό Κόμμα έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού, μετά την παραίτηση του Γκόρντον Μπράουν. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ έχει ήδη δηλώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα, ενώ ο βουλευτής Τζον Κρούντας είπε ότι το σκέφτεται.